Αν είστε από τις οικογένειες που στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο και την αυλή του σπιτιού τους από τις αρχές Νοεμβρίου, σας έχουμε καλά νέα! Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το να στολίζουμε νωρίτερα για τα Χριστούγεννα μπορεί να μας κάνει πιο χαρούμενους –οπότε μη νιώθετε καθόλου άσχημα, στα πειράγματα των φίλων σας!

Για την ακρίβεια, μήπως ήρθε η ώρα να στολίσουμε όλοι διότι σε μεταφέρει στην παιδική σου ηλικία.
Το βασικό point των Χριστουγέννων είναι η νοσταλγία. Και η νοσταλγία τείνει να μεταφέρει τους ανθρώπους στην παιδική τους ηλικία, τότε που δεν υπήρχαν προβλήματα και ευθύνες, τότε που όλα ήταν πιο όμορφα.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο ψυχαναλυτής Steve McKeown, οι πρόωρες διακοσμήσεις των σπιτιών επεκτείνουν τον ενθουσιασμό των Χριστουγέννων, κάνοντας τους ανθρώπους λίγο πιο ευτυχισμένους:

«Σε ένα κόσμο γεμάτο άγχος οι άνθρωποι επιθυμούν να συσχετιστούν με πράγματα που τους κάνουν ευτυχισμένους και τα χριστουγεννιάτικα στολίδια προκαλούν αυτά τα έντονα συναισθήματα της παιδικής ηλικίας. Αυτό τους δίνει και το πλεονέκτημα του ότι ενθουσιάζονται ευκολότερα και χαίρονται περισσότερο από τους άλλους!», εκτιμά ο κ. McKeown.

Οπότε, όσοι απολαμβάνετε το στόλισμα όσο πιο νωρίς ενόψει Χριστουγέννων, απλώς αφήνεται το παιδί που υπάρχει μέσα σας, να διασκεδάζει. Και σε αυτό, δε θα πρέπει να υπάρχει κανένας περιορισμός!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here