Τα corn dogs (αλλιώς corndogs) είναι λουκάνικα σε ξυλάκι, βουτηγμένα μέσα σε χυλό από καλαμποκάλευρο που λατρεύουν να φτιάχνουν στην Αμερική.

Είναι ιδανικά για πάρτι και πολύ εύκολα!!

ΥΛΙΚΑ:
12 λουκάνικα βραστά
220γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
210γρ καλαμποκάλευρο
3 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι και πιπέρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1-1/2 φλιτζάνι γάλα
12 ξυλάκια για σουβλάκι
1 λίτρο λάδι για το τηγάνισμα
2 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε σε ένα μπολ καλαμποκάλευρο, ζάχαρη, μπέικιν, αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά με το γάλα και τα ανακατεύουμε.
Έπειτα προσθέτουμε τα υλικά μας στο πρώτο μπολ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Παράλληλα βάζουμε το λάδι να κάψει, σε ένα φαρδύ σκεύος για να χωράνε τα ξυλάκια.
Σκουπίζουμε τα λουκάνικα με απορροφητικό χαρτί και μετά τα περνάμε στο ξύλο για σουβλάκι και τα πανάρουμε στο αλεύρι.
Βάζουμε σε ένα ποτήρι του νερού ένα μέρος από τον χυλό μας, και κρατώντας τα από το ξυλάκι τα βουτάμε ένα τη φορά μέχρι να καλυφτεί με το μίγμα μας όλο το λουκάνικο. Κρατώντας από το ξυλάκι τα βυθίζουμε στο καυτό λάδι.
Τηγανίζουμε για 6-7′ να ροδίσει η κρούστα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέσα στο λάδι για να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με μουστάρδα και κέτσαπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here