Η κακοσμία του στόματος είναι ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί πολλούς ανθρώπους.

Πριν βρεθεί κάποιος και σας πει ότι η αναπνοή σας είναι δυσάρεστη, βεβαιωθείτε ότι το στόμα σας μοσχομυρίζει, ακολουθώντας τις οδηγίες για δροσερή αναπνοή.

Νερό για την ξηροστομία
Το πρώτο φυσικό εμπόδιο ενάντια στην κακοσμία του στόματος είναι το σάλιο. Χωρίς αυτό, έρχεται η ξηροστομία, κακή αναπνοή. Η λύση είναι το νερό. Πρέπει να πίνετε άφθονο νερό, για να μην προλαβαίνει το στόμα σας να ξηραίνεται.

Τσίχλες και καραμέλες
Μια δεύτερη λύση που επιλέγουν πολλοί, είναι οι τσίχλες και οι καραμέλες. Το μυστικό εδώ είναι να επιλέγετε τσίχλες και καραμέλες χωρίς ζάχαρη.

Πράσινο τσάι
Ένα τρίτο μυστικό ενάντια στην κακοσμία στόματος είναι το πράσινο τσάι, το οποίο εκτός από την αναπνοή, βοηθάει και στην καλύτερη γενική υγεία.

Ξύστρα γλώσσας
Η τέταρτη λύση στην κακοσμία στόματος είναι πολύ απλή, αλλά ελάχιστοι την γνωρίζουν και ακόμα λιγότεροι την εφαρμόζουν. Ο λόγος εδώ γίνεται για την ξύστρα γλώσσας. Το ειδικό αυτό εξάρτημα στοματικής υγιεινής με το οποίο ξύνετε την επιφάνεια της γλώσσας σας και απομακρύνετε μεγαλύτερο ποσοστό (7% παραπάνω) βακτηρίων από ότι με την οδοντόβουρτσα.

Σταθερή φροντίδα και καθαρισμός στόματος
Τέλος, το πιο σημαντικό βήμα ενάντια στην κακοσμία στόματος είναι η καλή στοματική υγιεινή. Είναι και η μόνη λύση που δεν αποτελεί μυστικό, επί της ουσίας. Φροντίστε τα δόντια σας και μην ξεχνάτε να τα βουρτσίζετε δύο φορές την ημέρα, χωρίς να παραμελείτε την γλώσσα σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here