parkingparanΘύμα εκφοβισμού καταγγέλλει με έγγραφά του ότι έπεσε ο Γενικός Γραμματέας της Ενωσης Επιχειρηματιών Σταθμών Αυτοκινήτων Νομού Αττικής κ. Κ. Ζεκάκος από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, καθώς άτομα της υπηρεσίας κατέφθασαν στην επιχείρησή του για έλεγχο εν μέσω Αυγούστου, χωρίς να φέρουν μαζί τους τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα και αρνούμενοι να επιδείξουν ακόμη και τις ταυτότητές τους.

Ο Γ.Γ. της Ε.Ε.Σ.Α.Ν.Α. συνδέει τον έλεγχο “ευστάθειας καταγγελίας για παρανομίες στάθμευσης γενικά εντός του σταθμού του” με τις συνεχείς πιέσεις που ασκεί η Ε.Ε.Σ.Α.Ν.Α. προς τις υπηρεσίες προκειμένου αυτές να τηρούν τους νόμους και τους όρους διαφάνειας.

Ο κ. Ζεκάκος έχει επανειλημμένως καταγγείλει τις υπηρεσίες αυτές
ότι δεν αναρτούν τις άδειες που δίνουν στην Διαύγεια, ότι δεν απαιτούν σχεδιάγραμμα της κυκλοφοριακής διατάξεως των χώρων στάθμευσης μετά των διαδρόμων
προσπέλασης για να χορηγήσουν τις άδειες, όπως και έκδοση οικοδομικών αδειών και ότι δεν έχουν χορηγηθεί αντίγραφα των υπευθύνων δηλώσεων των αρμόδιων Μηχανικών
και Υπομηχανικών στη Ε.Ε.Σ.Α.Ν.Α. όπως τους έχει ζητηθεί και τέλος το κυριότερο ότι οι υπηρεσίες θα έπρεπε να έχουν επιβάλει εδώ και καιρό, τη διοικητική κύρωση της οριστικής ανάκλησης αδειών λειτουργίας σε περιπτώσεις υπαίθριων σταθμών που δεν τηρούν τους όρους λειτουργίας και κυρίως ασφάλειας που προβλέπονται.

Αξιωσημείωτο είναι ότι και ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης κ. Σωτηρόπουλος δικαιώνει με απόλυτο τρόπο τον καταγγέλλοντα με έγγραφό του προς τις υπηρεσίες.

Ετσι φτάνουμε στην ημέρα του ελέγχου όπου κλιμάκιο της Δειύθυνσης Μεταφορών καταφθάνει στην επιχείρηση του κ. Ζεκάκου αρνούμενη να επιδείξει τις ταυτότητες του και ισχυριζόμενο ότι υπάρχει καταγγελία χωρίς όμως να την επιδείξει, ούτε να έχει έγγραφο εντολής διενέργειας αυτοψίας από την Υπηρεσία.
Στην συνέχεια όταν ο κ. Ζεκάκος ζήτησε εγγράφως τη καταγγελία και αφού περάσανε όλοι και από το αστυνομικό τμήμα, του επιδόθηκε ένα έγγραφο καταγγελίας κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας με σβησμένα όμως τα στοιχεία του καταγγέλλοντος.

Οι συνεχείς αυτές παράτυπες πράξεις και παραλείψεις της Υπηρεσίας παραπέμπουν βέβαια σε άλλους σκοπούς καθώς στην υπηρεσία εμπλέκονται και συγγενικά πρόσωπα – ιδιώτες που διατηρούν γραφεία σύνταξης των αδειών και τους οποίους κυνηγάει εδώ και πολύ καιρό η Ε.Ε.Σ.Α.Ν.Α.

Η υπόθεση απαιτεί βέβαια Ε.Δ.Ε. καθώς αφορά μία από τις χιλιάδες περιπτώσεις όπου «μαγαζάκια» που έχουν στηθεί στις δημόσιες υπηρεσίες και ειδικά στην έκδοση των αδειών, προσπαθούν να ταλαιπωρήσουν δια του εκφοβισμού, πολίτες και επιχειρήσεις που τους ενοχλούν απαιτώντας διαφάνεια, νομιμότητα και ισονομία στον ανταγωνισμό.

Είναι μια ακόμη περίπτωση των θυλάκων αντίστασης που υπάρχουν στον δημόσιο τομέα για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Η μεγάλη απροθυμία που επιδεικνύουν πολλές υπηρεσίες στο να εφαρμόσουν ψηφιακές διαδικασίες, δεν οφείλεται πάντα στο φόβο του ξεβολέματος. Αρκετές από αυτές τις περιπτώσεις οφείλονται στην υποχρέωση του να λειτουργούν διαφανώς και με αντικειμενικά κριτήρια.

Αυτήν την εποχή η Περιφέρεια Αττικής αλλά και το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταβάλουν ιδιαίτερες προσπάθειες για την καθιέρωση της ηλεκτρονικής υπογραφής και της ψηφιοποίησης των διαδικασιών, όμως βλέπουμε ότι υπάρχουν τεράστιες αντιστάσεις και προσκόμματα από τις υπηρεσίες.

Είναι ένας ακήρυχτος πόλεμος με θύμα τον πολίτη που μαίνεται από την δεκαετία του ’90 και συνεχίζεται 30 χρόνια μετά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ