8 Λέξεις: Η Ιφιγένεια μαθαίνει για το εξώγαμο του πατέρα της

929

Στις 8 Λέξεις, όσο περνάει ο καιρός τόσο ποιο πολύ δένετε ο Μιλτιάδης με τον γιο του. Ωστόσο, ακόμα φοβάται πολύ να τον βάλει μέσα στην οικογενειακή καθημερινότητα και κυρίως φοβάται την αντίδραση της Κατερίνας, από την οποία κρύβει τα πάντα. Παράλληλα, ούτε και η Ιφιγένεια γνωρίζει για την ύπαρξη του εξώγαμου γιου του πατέρα της. Τι θα συμβεί μόλις το μάθει;

Ο Μιλτιάδης, πίσω από την πλάτη της Κατερίνας, πάει για φαγητό στο σπίτι του Αλκη, όπου οι δυο τους δείχνουν να απολαμβάνουν αυτή την παρέα. Ο Μιλτιάδης είναι ενθουσιασμένος από την ευγένεια και την εν γένει συμπεριφορά του γιου του, ενώ αυτό που θέλει είναι να βρει έναν ομαλό τρόπο να μιλήσει στην κόρη του.

Έτσι μαθαίνει η Ιφιγένεια για το εξώγαμο του πατέρα της στις 8 Λέξεις
Την ίδια στιγμή η Ιφιγένεια μαζί με την Ελλη φτάνουν στην Αθήνα και πάνε να διαλέξουν νυφικό στο ατελιέ της Σμαράγδας, αλλά η Ελλη δηλώνει αναποφάσιστη και αρχίζει να τους κάνει τη ζωή δύσκολη. Στο μεταξύ η Ιφιγένεια έχει αρχίσει να υποψιάζεται ότι κάτι συμβαίνει με τους γονείς της.

Αφού μιλάει μαζί τους, ανακαλύπτει πως της έχουν πει ψέματα και ότι κάτι άλλο της κρύβουν: «Καλά τώρα, με πείσατε! Δεν αφήνετε τις βλακείες να μου πείτε τι συμβαίνει πάλι εδώ;», τους λέει, αλλά εκείνοι καταφέρνουν και πάλι να τα μπαλώσουν: «Τίποτα δεν συμβαίνει, κορίτσι μου.

Γιατί πάει συνέχεια το μυαλό σου στο κακό; Ολα είναι καλά, απλά έχω πολλά τρεξίματα αυτόν τον καιρό με το κόμμα και είμαι κάπως πιεσμένος», την καθησυχάζει ο Μιλτιάδης. Λίγο αργότερα όμως ο Μιλτιάδης θέλει να ξαναβρεθεί με τον Αλκη και προφασίζεται ξανά μια δικαιολογία: «Εγώ θα σας αφήσω, δυστυχώς, γιατί έχω μια επαγγελματική συνάντηση που δεν γίνεται να αναβάλλω», του εξηγεί και ξαναβγαίνει για φαγητό με τον Αλκη, ενώ την ίδια στιγμή φουντώνει ξανά το μίσος της Ηλιάνας για τον Οδυσσέα.

Ωστόσο δεν αισθάνεται άνετα με το να κρατάει ένα τόσο μεγάλο μυστικό από την κόρη του και αποφασίζει να μιλήσει στην Ιφιγένεια για την ύπαρξη ενός πιθανού αδερφού της. Ετσι, μόλις γυρίζει, την πιάνει για να μιλήσουν: «Ιφιγένεια, είχες δίκιο. Κάτι υπάρχει τον τελευταίο καιρό που σου έχουμε κρύψει. Δεν ξέρω πώς να σου το πω, παιδί μου. Πιθανόν να έχεις έναν αδελφό». Η Ιφιγένεια βάζει τα γέλια: «Πλάκα μου κάνεις;», τον ρωτάει.

Ο Μιλτιάδης όμως της εξηγεί τι έχει συμβεί και της λέει ότι περιμένει το τεστ για να σιγουρευτεί: «Ούτε κι εγώ το ήξερα, Ιφιγένεια. Αυτό συνέβη πολλά χρόνια πριν, πολύ πριν παντρευτώ με τη μητέρα σου. Κι εγώ αγνοούσα την ύπαρξή του», της εξηγεί. Στο μεταξύ, η Ιφιγένεια έκπληκτη από την αποκάλυψη του Μιλτιάδη για το ενδεχόμενο να έχει αδελφό, ζητάει να μάθει λεπτομέρειες.

Ο Άκης αναγκάζεται να εξομολογηθεί τον έρωτά του στην Αποστολία
Ο Ακης τρελός από ζήλια βάζει τον Μανούσο να παρακολουθεί την Αποστολία που πάει και τι κάνει όταν φεύγει από το σπίτι. Ομως η παρακολούθηση της Αποστολίας από τον Μανούσο καταλήγει σε φιάσκο, καθώς εκείνη τον παίρνει χαμπάρι κι αυτός αναγκάζεται να ομολογήσει πως ο Άκης έδωσε εντολή να την ακολουθήσει: “δεν φταίω εγώ Αποστολία, το αφεντικό με έβαλε για να δει που πας και τι κάνεις” της λέει. Λίγο αργότερα ο Άκης πληροφορείται από τον Μανούσο πως η Αποστολία βγαίνει με τον διευθυντή του σούπερ μάρκετ και θολώνει από τη ζήλεια του.

Μέχρι να γυρίσει η Αποστολία στο σπίτι κάνει σαν λιοντάρι στο κλουβί και αποφασίζει να την αντιμετωπίσει πλέον στα ίσα. Μόλις γυρίζει η Αποστολία ο Ακης της ομολογεί: “Λοιπόν τέρμα τα αστεία. Ε ναι ζηλεύω πολύ τον νέο σου σύντροφο. Αυτόν τον διευθυντή του σούπερ μάρκετ” . Παράλληλα όμως αποφασίζει να της μιλήσει και να της ανοίξει την καρδιά του και να της πει ότι είναι ερωτευμένος μαζί της ή μάλλον αισθάνεται κάτι πολύ πιο βαθύ. Την αγαπάει!.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ