8 Λέξεις: Η Ηλιάνα κάνει ερwτική εξομολόγηση στον Οδυσσέα

1963

Όλα ανατρέπονται μέσα σε μια στιγμή. Η Ηλιάνα κάνει ερwτική εξομολόγηση, στις 8 Λέξεις, με αποτέλεσμα ο Οδυσσέας να σοκάρεται.

Μετά την είδηση του διαζυγίου, αλλά και την φυγή της συζύγου του στην Αμερική, οι ελπίδες φούντωσαν για την Ηλιάνα. Το σχέδιο εκδίκησης με την εκπομπή στο κανάλι και τις κακές κριτικές, δεν πήγε όπως το περίμενε.

Έτσι, ρίχνει τα δίχτυα της σε ένα νέο σχέδιο, το οποίο θα φέρει πάνω – κάτω τις ζωές των ηρώων. Θέλει να πλησιάσει ξανά τον Οδυσσέα, να μπει στη ζωή του με κάθε κόστος. Να τον ελέγχει, να τον έχει στο χέρι, να σβήσει αυτό το συναίσθημα του απωθημένου που τρώει τα σωθικά της. Έτσι, παίζει το τελευταίο της χαρτί, ρισκάροντας πολλά.

Η στιγμή της εξομολόγησης
Ο Οδυσσέας υποψιάζεται τις προθέσεις που έχει η Ηλιάνα, στις 8 Λέξεις, με αποτέλεσμα η ερωτική εξομολόγηση να πέφτει έξω. Εκείνη, τον συναντάει μετά από καιρό του αποκαλύπτει πως δε τον έχει ξεπεράσει ακόμα. Τον κοιτάζει στα μάτια, ψάχνοντας να βρει την παραμικρή σπίθα για εκείνη.

Τα συναισθήματά της μπλέκονται. Δε μπορεί να καταλάβει εάν πράγματι είναι ακόμη ερωτευμένη μαζί του, ή εάν κυριαρχεί μόνον η εκδίκηση. Σε αυτό το δίλημμα έρχεται να δώσει τη λύση ο πρωταγωνιστής, ο οποίος φαίνεται πως δεν εντυπωσιάζεται από τα λόγια της. Αντιθέτως, αγριεύεται. Γνωρίζει πολύ καλά πως αυτή η γυναίκα είναι ικανή για τα πάντα.

Ο Οδυσσέας απορρίπτει την ερωτική εξομολόγηση που του έκανε η Ηλιάνα, στις 8 Λέξεις, κάνοντας πως δε συνέβη ποτέ. Της εξηγεί πως δε θα είναι ξανά μαζί, εξοργίζοντάς τη. Φυσικά, τίποτα δε τελειώνει εδώ για την ίδια. Ο θυμός της φουντώνει ακόμη περισσότερο, μετά την απόρριψη του Οδυσσέα. Η κατάσταση φτάνει στα άκρα για τους ήρωες της σειράς.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ