8 Λέξεις: Στα μαχαίρια Οδυσσέας και Έρση για ένα μήνυμα…

239

Ο Οδυσσέας και η Έρση, από τότε που αποφάσισαν να γίνουν ζευγάρι, έχουν δει τη σχέση τους να δοκιμάζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, Πάντοτε, όμως, βρίσκουν τον τρόπο να παραμένουν μαζί.

Ειδικά δε μετά την πρόσφατα περιπέτεια υγείας που πέρασε ο άντρας με την όρασή του, έγιναν ακόμη πιο αγαπημένοι και μονιασμένοι. Δίνουν την πρέπουσα σημασία μόνο σε πρόσωπα και καταστάσεις που αξίζουν.

Ωστόσο, όπως θα δούμε στα προσεχή επεισόδια της σειράς, η Έρση δέχεται ένα απρόσμενο τηλεφώνημα από τη Σύνθια, την ατζέντισσα από το εξωτερικό, η οποία της κάνει μία ενδιαφέρουσα πρόταση. Να πείσει τον Οδυσσέα να συνεχίσει να ασχολείται με τη ζωγραφική και, μάλιστα, να οργανώσουν μία έκθεση στη Αθήνα. Εκείνη τον πιστεύει και θέλει να επενδύσει πάνω στη δημιουργική συνεργασία τους.

Βέβαια, η Έρση τής επισημαίνει ότι ο αγαπημένος της είναι κάθετος στην από φάση του, αλλά θα προσπαθήσει να τον πείσει. Τουλάχιστον για την έκθεση ζωγραφικής. Κάποια στιγμή, λοιπόν, η Έρση και ο Οδυσσέας συζητούν για το παραπάνω θέμα κα εκείνος, ύστερα από αρκετές πιέσεις, δέχεται. Αρχίζουν να οργανώνουν τις λεπτομέρειες ώστε να είναι όλα στην εντέλεια. Λίγες ημέρες μετά, η Σύνθια, μη μπορώντας να βρει τη Έρση στο τηλέφωνο, της στέλνει ένα μήνυμα που γράφει: «Κράτα σε καλή φόρμα το Οδυσσέα, γιατί έρχομαι ξανά στην Ελλάδα και θα του προτείνω αυτό που είχαμε συ ζητήσει την προηγούμενη φορά». 8 Λέξεις

Μόνο που αυτό το μήνυμα ανάβει φωτιές, καθώς τι διαβάζει κατά λάθος ο Οδυσσέας, ο οποίος θορυβείται για όσα μπορεί να έχουν ειπωθεί ανάμεσα στις δύο γυναίκες. Τότε ο άντρας επικοινωνεί με τη Σύνθια και απαιτεί να μάθει τι έχει συζητήσει με την αγαπημένη του. Εκείνη του αποκαλύπτει πως θέλει αποκλειστικό συμβόλαιο συνεργασίας μαζί του, που θα έχει μακροχρόνια διάρκεια, και καλό θα είναι να το σκεφτεί καλά. Αν δώσει αρνητική απάντηση, ταυτόχρονα, διακόπτει κάθε διαδικασία για την επικείμενη έκθεση. Έπειτα από αυτή τη συζήτηση, λοιπόν, ο Οδυσσέας έρχεται αντιμέτωπος με την Έρση, στην οποία εξηγεί όσα έχουν προηγηθεί και έχουν έναν άγριο τσακωμό, επειδή δρα πίσω από την πλάτη του χωρίς καν να του λέει την αλήθεια.

Εκείνη τη στιγμή, η γυναίκα παριστάνει πως δεν είχε ιδέα για την πρόταση της Σύνθιας και προσπαθεί να τον πείσει να δεχτεί και να μην τινάξει την έκθεση στον αέρα. Άλλωστε, ό,τι έκανε, έστω και πίσω από την πλάτη του, όπως την κατηγορεί, το έκανε για το δικό τοι καλό. Οι ώρες περνούν και ο Οδυσσέας σκέφτεται πολύ προσεκτικά τη\ απάντησή του και, τελικά, αποφασίζει να δώσει την έγκρισή του στη Σύνθια για να συνεχιστούν οι προετοιμασίες της έκθεσης στην Αθήνα να και τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουν από κοντά.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ