Άγριες Μέλισσες: Δρόσω και Κωνσταντής παντρεύονται και περιμένουν παιδί

215

Όλα όσα θα δούμε στις Άγριες Μέλισσες, λίγο πριν την ολοκλήρωση της σειράς.

Επιτέλους η Δρόσω με τον Κωνσταντή παντρεύονται στις Άγριες Μέλισσες και το ευτυχές γεγονός έρχεται να βάλει τέλος σε μια πολύ άσχημη περίοδο που πέρασε το Διαφάνι. Γαμπρός και νύφη ανεβαίνουν χαμογελαστοί τα σκαλιά της εκκλησίας, με όλο το χωριό να είναι καλεσμένο και να τους εύχεται βίο ανθόσπαρτο! Οι καλεσμένοι δεν γνωρίζουν πως στο ίδιο σημείο λίγο αργότερα θα πραγματοποιηθεί ακόμα ένας γάμος, αυτός του Νικηφόρου με την Ασημίνα!

Το Διαφάνι δεν μπορεί να ξεχάσει τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν και το βύθισαν στο πένθος, έφεραν όμως και την πολυπόθητη τιμωρία στους ενόχους. Όμως η ζωή δεν γυρίζει πίσω. Η χαρμόσυνη μέρα φτάνει στις Άγριες Μέλισσες. Σύμφωνα με όσα γράφει στο περιοδικό Τηλέραμα ο Βασίλης Ανδριτσάνος, ο Κωνσταντής ντύνεται γαμπρός και περιμένει τη Δρόσω στην εκκλησία, στην οποία τη συνοδεύει ο Λάμπρος, ως προστάτης των τριών αδελφών Σταμίρη.

Όλο το χωριό συμμετέχει στη χαρά τους, γιατί τα κορίτσια ορφάνεψαν από μικρά και όλοι τα είχαν έγνοια… Όλοι τα προστάτευαν… Και εκείνες όμως μεγάλωσαν και έγιναν άξιες και δυναμικές γυναίκες. Ο μικρός Σέργιος εκτελεί χρέη… τελετάρχη και δείχνει να το απολαμβάνει περισσότερο από όλους.

Κατά τη διάρκεια του μυστηρίου ο Νικηφόρος και η Ασημίνα αλλάζουν βέρες: έτσι, και αυτοί κατά μία έννοια ξαναπαντρεύονται, δίχως μάλιστα να επισκιάσουν τον γάμο των αδελφών τους. Η γαμήλια τελετή ολοκληρώνεται δίχως απρόοπτα, με τους νεόνυμφους να ανταλλάσσουν ένα παθιασμένο φιλί στο προαύλιο της εκκλησίας. Το ζευγάρι και οι καλεσμένοι αποχωρούν και κατευθύνονται προς την πλατεία του χωριού για το γλέντι.

Στην εκκλησία όμως ο παπα-Γρηγόρης καλεί κοντά του την Ασημίνα και τον Νικηφόρο και ευλογεί ξανά την επανασύνδεσή τους! Έτσι όπως το ονειρεύτηκαν και το ήθελαν οι ίδιοι: απλά και λιτά… Ο παπα-Γρηγόρης, που όλα τα… βλέπει, κάνει απλώς πιο επίσημη τη διαδικασία επανασύνδεσής τους!

Στο γλέντι που στήνεται μετά, στις Άγριες Μέλισσες, στην πλατεία του χωριού όλοι γίνονται μια παρέα, χαίρονται και γλεντούν τους δύο γάμους, αποφασίζοντας να ξεχάσουν τα παλιά και να μην επιστρέψουν ποτέ ξανά σε μαύρη περίοδο…

Λίγες ημέρες μετά η Δρόσω συνειδητοποιεί ότι είναι έγκυος. Η είδηση ότι σύντομα ένα ακόμα μωρό θα προστεθεί στις οικογένειες Σταμίρη και Σεβαστών κάνει χαρούμενους πολλούς στις Άγριες Μέλισσες.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ