Άγριες Μέλισσες: Γιάννης Βασιλώττος: «Xωρίς ρίσκο δεν γίνεται τίποτα στη ζωή»

943

Ο Γιάννης Βασιλώττος είναι πολυτάλαντος, υπερδραστήριος και γεμάτος καλλιτεχνικές εκπλήξεις.

Ο γνωστός ηθοποιός σε συνέντευξή του μίλησε για την καλοκαιρινή παράσταση που συμμετείχε σε έναν ρόλο που γράφτηκε αποκλειστικά για εκείνον, αλλά και για το αν τον έχει τρομάξει η αναγνωρισιμότητα.

Μπορεί να σας γνωρίσαμε από τον ρόλο του Μπάμπη στις «;Aγριες μέλισσες» αλλά παίζετε κιθάρα και πιάνο, ερμηνεύετε και συνθέτετε τραγούδια, ενώ παράλληλα σκηνοθετείτε παραστάσεις.

«Όλα είναι μέσα μου και γίνονται παράλληλα σε ότι καταπιάνομαι. Δεν μπορώ να επιλέξω μια τέχνη. Συνδυάζω τη μουσική και την υποκριτική, κάτι που ούτως ή άλλως είχα σκοπό να κάνω τελειώνοντας τη δραματική σχολή, καθώς είχε προηγηθεί η επαγγελματική ενασχόλησή μου με το τραγούδι».

Γενικότερα τολμάτε καλλιτεχνικά. Το 2019 με τη θεατρική ομάδα «Peach of art» πήρατε το τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη και της Eυτυχίας Παπαγιαννοπούλου «Τα καβουράκια» και το μετατρέψατε στην ομώνυμη θεατρική παράσταση η οποία βραβεύτηκε στο Bob Festival.

«Αυτή ήταν μια ιδέα της σκηνοθέτιδας, Eιρήνης Γαντερί, την οποία στηρίξαμε με τόλμη. Στην ουσία δεν ενείχε ρίσκο γιατί δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε ή κάποια καριέρα να γκρεμίσουμε. Μόνο κάποια χρήματα βάλαμε στην παραγωγή. Xωρίς ρίσκο δεν γίνεται τίποτα στη ζωή. Oποιoς φοβάται, πέφτει και κοιμάται».

Φέτος το καλοκαίρι περπατήσατε καλλιτεχνικά και πάλι στα χνάρια της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Με ένα όνειρο τρελό» του Στέφανου Οικονόμου.

«Μου έγινε πρόταση από τον σκηνοθέτη και συγγραφέα του έργου. Δεν υπήρχε ρόλος για μένα. Με ήθελε στην παράσταση, μου έκανε την πρόταση και φυσικά δέχτηκα να είμαι με ένα τόσο υπέροχο επιτελείο συντελεστών. Έγραψε για μένα τον ρόλο του Απόστολου Καλδάρ, του υπέροχου αυτού τραγουδοποιού. Η χαρά μου ήταν τεράστια γιατί συνεργάστηκα με τους Πίτσα Παπαδοπούλου, Στέλιο Διονυσίου, Ασπασία Στρατηγού, Στέλλα Καρύδα στο μουσικό κομμάτι της παράστασης και με τις Βασιλική Γεωργικοπούλου, Αλεξάνδρα Παντελάκη και Στέφανο Οικονόμου στο υποκριτικό».

Ποια ήταν η αίσθηση όταν βγήκατε στη σκηνή για πρώτη φορά μετά την καραντίνα εποχή;

«Φοβερή Σαν να έβγαινα στη σκηνή για πρώτη φορά στη ζωή μου. ένα συναίσθημα που δεν είναι τόσο μακρινό για μένα καθώς αποφοίτησα από τη δραματική σχολή το 2018. Τότε ήταν πρωτόγνωρο και το ξανάνιωσα. Eπίσης αισθάνθηκα αισιοδοξία και μια σιγουριά ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και όχι μόνο με την περίπτωση του κορονοϊού αλλά και με όσα συμβαίνουν στον χώρο μας τον τελευταίο καιρό. Μπορεί να χρειάζεται χρόνος αλλά θα πάνε».

Σας είχε λείψει η επαφή με το κοινό;

«Πολύ, αν και με τις Άγριες μέλισσες είχα επαφή με τον κόσμο στα ψώνια, στη βόλτα καθώς με αναγνώριζε».

Σας τρόμαξε σε έναν βαθμό η αναγνωρισιμότητα;

«Όσο ήμουν στη σχολή ήξερα ότι αυτή η στιγμή μπορεί να έρθει. Δεν περίμενα να είναι τόσο έντονη ούτε και ότι η πρώτη μου τηλεοπτική δουλειά θα είναι σε μία τόσο επιτυχημένη σειρά και τόσο αξιόλογους καλλιτέχνες και συντελεστές», είπε στο TV24.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ