Άγριες Μέλισσες: Ο Μελέτης καλωσορίζει τον Ακύλα στο Διαφάνι

429

Ο Μελέτης και ο Ακύλας θα αναπτύξουν μία ιδιαίτερη φιλία, στις Άγριες Μέλισσες.

Πριν ο Αχιλλέας αφήσει την τελευταία του πνοή, έδειξε στον Μελέτη πως εκτός από συνεργοί, ήταν και πολύ καλοί φίλοι οι δυο τους κι ας μη το παραδέχονταν. Πριν κλείσει τα μάτια του, έδωσε το φυλαχτό του στον πρωταγωνιστή, ζητώντας του να το δώσει στον αδελφό του, εάν κάτι πάει στραβά.

Αυτό το φυλαχτό πήγε ο Μελέτης στις φυλακές, δίνοντάς το στον Ακύλα. Του εξήγησε πως ο αδελφός του, όχι μόνο έφυγε άδικα, αλλά έφυγε και από τα λάθος χέρια. Ο Αχιλλέας δεν έπρεπε να πεθάνει. Αυτό σηματοδοτεί νέες και φρικτές εξελίξεις που θα καθηλώσουν. Μία νέα φιλία γεννιέται, που θα φέρει πολλές ανατροπές.

Η μεγάλη είσοδος
Το σπίτι του Δούκα, έχει γίνει ρημαδιό. Η Αγορίτσα προσπάθησε να μαζέψει όσα μπορούσε, όμως ήταν μάταιο. Αντικείμενα αξίας, αλλά και αναμνήσεις χρόνων, διαλύθηκαν μέσα σε μια στιγμή. Ο Μελέτης επισκέπτεται το σπίτι των Σεβαστών, στις Άγριες Μέλισσες και -πριν κάτσει στην καρέκλα του γραφείου ο Ακύλας – κάθεται ο ίδιος.

Μία καρέκλα εξουσίας, για την οποία χύθηκε πολύ αίμα. Ο Μελέτης θα καλωσορίσει τον Ακύλα στο Διαφάνι, δείχνοντάς του αυτό ακριβώς που πρέπει να κάνει: τον μεγάλο δρόμο της εκδίκησης. Τίποτα δε θα είναι τυχαίο. Ο Ακύλας θα αποφυλακιστεί και θα γίνει όργανο της εξουσίας. Θα φτάσει στο Διαφάνι με την οικογένειά του, αποτελώντας μια μορφή τρόμου για τους κατοίκους.

Ο Ακύλας και ο Μελέτης θα γίνουν ένα, στις Άγριες Μέλισσες. Αυτό θα ευνοήσει και τον Δούκα, καθώς ο αγαπημένος του ανιψιός δε θα τον αφήσει στο έλεός του. Θα πάει να τον βρει, θα σταθεί στο πλευρό του, θα του ζητήσει να πάρει ξανά την κατάσταση στα χέρια του. Μπορεί η καρέκλα να ανήκει σε άλλον, όλοι, όμως, θα καταφέρουν να κάτσουν σε αυτή.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ