Άγριες Μέλισσες: Οι περιουσίες όλων καταστρέφονται σε μια νύχτα

1152

Όλο το Διαφάνι τυλίγεται στις φλόγες, με την φωτιά να παίρνει ανεξέλεγκτη τροπή, στις Άγριες Μέλισσες. Τίποτα δε θα είναι το ίδιο, την επόμενη μέρα. Εκτός από την περιουσία του Δούκα, καίγονται και σπίτια, αλλά και χωράφια άλλων κατοίκων. Όλοι βρίσκονται σε μεγάλο πανικό. Όλοι τρέχουν στους δρόμους ουρλιάζοντας, μη μπορώντας να πιστέψουν αυτό που βλέπουν.

Ακόμη και ο παπά Γρηγόρης λυγίζει στο θέαμα, με τις προσευχές να μην είναι αρκετές. Ο Δούκας ουρλιάζει πως η περιουσία του καίγεται και πως πρόκειται για εμπρησμό, με τον Άγγελο και τον Προύσαλη να παλεύουν να βγάλουν άκρη. Όλοι ρίχνουν νερό για να σκεπάσουν τις φωτιές, οι οποίες έχουν εξαπλωθεί παντού, εκτός από το σπίτι των Σταμίρη.

Τα χωράφια καίγονται, οι σοδιές καταστρέφονται, το Διαφάνι γεμίζει με καπνούς, από μία φωτιά εκδίκησης, στις Άγριες Μέλισσες. Κανένας δεν έχει ζήσει μία τόσο εφιαλτική νύχτα. Ο πανικός σκορπίζεται παντού. Ακόμη και στον Μελέτη, ο οποίος βλέπει πως ο στόχος του δεν επιτεύχθηκε. Αντίθετα, οι φωτιές πήγαν παντού, εκτός από τις Σταμίρη.

Έτσι, ζητάει από τα παλικάρια του Αχιλλέα να βάλουν κι άλλες φωτιές, μέχρι αυτές να φτάσουν στον στόχο του. Στις φόνισσες. Στο μεταξύ, τα σπίτια όλων γίνονται στάχτη. Ο Κυριάκος, η Ουρανία και ο Μπάμπης λείπουν για πρώτη φορά από το Διαφάνι, με τα νέα να μη φτάνουν εύκολα στη Λάρισα.

Το επόμενο πρωί, το χωριό μετατρέπεται σε ερείπιο. Η φωτιά στο Διαφάνι θα μείνει αξέχαστη, στις Άγριες Μέλισσες.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ