Άγριες Μέλισσες Spoiler: Πράσινο φως από τον υπουργό δικαιοσύνης στην Ελένη

408

Η Ελένη πέφτει αιμόφυρτη, ωστόσο οι δύο νέοι σώζονται. Η συγκεκριμένη κοπέλα είναι κόρη ενός υπουργού.

Ο δάσκαλος, λοιπόν, χωρίς να χάσει χρόνο, ανακαλύπτει πως πρόκειται για τον υπουργό δικαιοσύνης Πεσµατζή (Δημήτρη Καραβιώτη). Αμέσως σχεδιάζει τις κινήσεις προσέγγισης του, προκειμένου να του εξηγήσει τι έχει συμβεί στη Λενιώ του όλα αυτά τα χρόνια μέσα στη φυλακή. Ο υπουργός ακούει με προσοχή το Λάμπρο, ο οποίος του εξηγεί πως έγιναν παραλείψεις στην υπόθεσή της Ελένης Σταμίρη και ζητά να της δοθεί «χάρη» λόγω καλής διαγωγής και να αποφυλακιστεί. Ο Λάμπρος χωρίς να το γνωρίζει όμως έχει και μία σύμμαχο στην περίπτωση αυτή. Πρόκειται για να την κόρη του υπουργού, η οποία ζητά από τον πατέρα της να κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει τον άνθρωπο που της έσωσε τη ζωή. Η χάρη δίνεται και η Ελένη είναι ελεύθερη.

Ο Λάμπρος ψάχνει απαντήσεις
Ο Λάμπρος είναι ευτυχισμένος που θα είναι ξανά μαζί μετά από έξι χρόνια με την αγαπημένη του. Το μοναδικό «αγκάθι» στη σχέση τους είναι τα όσα έζησε η Ελένη στη φυλακή, για τα οποία ποτέ η Λενιώ δεν του έχει μιλήσει. Εκείνος όμως δηλώνει αποφασισμένος να μάθει τα πάντα για τη σχέση της με το Βόσκαρη (Βασίλη Μπισμπίκη). Προς το παρόν θα τηρήσει στάση αναμονής, καθώς προέχει η επιστροφή τους στο Διαφάνι.

Ποιοί θα σταθούν στο πλευρό της Ελένης
Την ίδια ώρα όμως που η Λενιώ πατάει το πόδι της ξανά στον τόπο της, οι συγχωριανοί της αντιδρούν ο καθένας με τον τρόπο του. Στο πλευρό της είναι ο Λάμπρος, η Βιολέτα (Θεοφανία Παπαθωμά) αλλά και ο Νέστορας (Παύλος Ορκόπουλος), ο οποίος θα είναι ο φύλακας άγγελός της για πολλά επεισόδια, σύμφωνα με το σενάριο της Μελίνας Τσαμπάνη και του Πέτρου Καλκόβαλη.

Η Ελένη όμως ξέρει ποιοι δεν έχουν δει με καλό μάτι την επιστροφή της, τους ξέρει, απλά δεν γνωρίζει ακόμα τις προθέσεις τους απέναντί της. Η Μυρσίνη (Κατερίνα Διδασκάλου) ανήκει σε εκείνες που δεν ήθελε επ’ ουδενί να δει να επιστρέφει η φόνισσα του γιου της στο Διαφάνι. Μίσος για την Ελένη έχει και ο Δούκας Σεβαστός. Ποτέ δεν συμπάθησε την Ελένη Σταμίρη, πόσω μάλλον όταν έμαθε για την εγκληματική της πράξη.

Άγριες Μέλισσες: Ο ρόλος του Μελέτη στην εξόντωση της Σταμίρη
Γι’ αυτό και είναι εκείνος που θα την πολεμήσει όσο κανένας. Με σύμμαχο το πιο πιστό του σκυλί, το Μελέτη (Γιώργο Γεροντιδάκη) θα πλησιάσει την Ελένη, έχοντας καταστρώσει σχέδιο εξόντωσής της. Αρχικά της προτείνει να εξαφανιστεί από το χωριό, βρίσκοντας μια δικαιολογία απέναντι στους συγχωριανούς της. Στη συνέχεια σπεύδει να της ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να συγχωρήσει όλα όσα έκανε στην οικογένειά του.

Ο Δούκας όμως δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη. Μέσω του Μελέτη -όπως θα δούμε στις Άγριες Μέλισσες των επόμενων εβδομάδων- στέλνει τελεσίγραφο στην Ελένη, λέγοντάς της ότι πρέπει να φύγει μια για πάντα από το Διαφάνι, καθώς όπως της διαμηνύει δεν θα θέλει εκείνη να δει πόσο άσβεστο είναι το μίσος που νιώθει εκείνος και η Μυρσίνη για τη φόνισσα του γιου τους.

Δούκας και Μελέτης ενάντια στη Λενιώ λοιπόν, τις επόμενες εβδομάδες στη σειρά “Άγριες Μέλισσες” με τις εξελίξεις για μια ακόμα φορά να είναι καταιγιστικές.

Η επιστροφή της Ελένης πλησιάζει και το Διαφάνι δείχνει ανάστατο απέναντι στα ανέλπιστα νέα που θέλουν τη μεγάλη κόρη Σταμίρη να ετοιμάζει βαλίτσες για το χωριό της, με συνέπεια Δούκας και Μελέτης να στρέφονται άμεσα ενάντια στη Λενιώ στις “Άγριες Μέλισσες”.

Οι κρίσιμες στιγμές για την Ελένη (Μαρία Κίτσου) μέσα στο νοσοκομείο, μετά τον τραυματισμό της, τελειώνουν. Η πρώην κρατούμενη αναμένει την απόφαση σχετικά με την επιστροφή της στις φυλακές. Όμως ο καλός της ο Λάμπρος (Δημήτρης Γκοτσόπουλος), της επιφυλάσσει, ένα δώρο, την ελευθερία της.

Ο δάσκαλος θέλει πάσει θυσία να προσφέρει μία σανίδα σωτηρίας στην αγαπημένη του. Όταν η Ελένη έπεφτε λιπόθυμη από τον πυροβολισμό της Χατζίδου, μπροστά της βρίσκονταν ένα ζευγάρι. Ο πυροβολισμός δεν είχε στόχο εκείνη αλλά μία νεαρή κοπέλα και τον αρραβωνιαστικό της.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ