Άγριες Μέλισσες: Το μεγάλο δίλημμα που βασανίζει το Νικηφόρο

166

Στη δημοφιλή σειρά «Άγριες Μέλισσες», η επιστροφή της Ελένης στο Διαφάνι για κάποιους είναι ανέλπιστο νέο, για άλλους κακός οιωνός όσων θα ακολουθήσουν, κι εμείς σήμερα σας παρουσιάζουμε το μεγάλο δίλημμα του Νικηφόρου.

Σε έναν ήρωα λοιπόν από τις «Άγριες μέλισσες» η Λενιώ άθελα της θα προκαλέσει μεγάλη ταραχή.

Μετά από έξι χρόνια, η Ελένη Σταμίρη (Μαρία Κίτσου), έχοντας και τυπικά στα χέρια το χαρτί της ελευθερίας της ξαναβρίσκεται στα μέρη που μεγάλωσε, στον τόπο της. Δίπλα της ο Λάμπρος (Δημήτρης Γκοτσόπουλος), ο αγαπημένος της σύντροφος, ο άνθρωπος που προσπάθησε να κάθε τρόπο να τη βγάλει από τη φυλακή. Η Ελένη του οφείλει πολλά. Παράλληλα, του οφείλει και μια εξήγηση για όλα όσα έζησε στις φυλακές. Για τα βασανιστήρια, ψυχολογικά και σωματικά που τράβηξε από το Βόσκαρη (Βασίλη Μπισμπίκη). Εκείνη θέλει να τα ξεχάσει, ο δάσκαλος όμως απαιτεί να μάθει την αλήθεια.

Άγριες Μέλισσες: Η στάση της Μυρσίνης και του Δούκα Σεβαστού στον ερχομό της Ελένης
Τα ευχάριστα νέα της επιστροφής της Ελένης δεν αρέσουν στους Σεβαστούς. Η φόνισσα του γιου τους είναι ελεύθερη και αυτό στη Μυρσίνη (Κατερίνα Διδασκάλου) και τον Δούκα (Λεωνίδα Κακούρη) δεν αρέσει καθόλου. Η μόνη από το σπίτι των Σεβαστών που χαίρεται είναι η Ασημίνα (Έλλη Τρίγγου). Θ’ αγκαλιάσει για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια τη μεγάλη της αδελφή. Ένα πρόσωπο που της στάθηκε αλλά και ένα πρόσωπο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της οικογενειακής της ζωής.

Ο ρόλος της Ασημίνας
Η Ασημίνα δεν χαίρεται όμως μόνο που η Ελένη θα είναι και πάλι στο Διαφάνι. Είναι ενθουσιασμένη γιατί θα γνωρίσει στο μικρό Σέργιο την αδελφή της, για την οποία του έχει μιλήσει. Θέλει ν’ αγκαλιάσει τη θεία του, το μόνο πρόσωπο που της έχει απομείνει από την οικογένειά της. Για τη Δρόσω (Δανάη Μιχαλάκη) δεν του έχει μιλήσει ποτέ.

Η Ασημίνα επανειλημμένως μέσα στην οικογένεια Σεβαστών έχει υπερασπιστεί την αδελφή της. Σε όλους και κυρίως μπροστά στο Δούκα και τη Μυρσίνη, που δεν θέλουν λέξη ν’ ακούνε για εκείνη. Ο Νικηφόρος (Αναστάσιος Ροϊλός) από την άλλη βρίσκεται στη μέση των δύο πλευρών, της γυναίκας του από τη μια και των γονιών του από την άλλη.

Άγριες Μέλισσες: Το δίλημμα του Νικηφόρου
Ωστόσο, αυτό που «βασανίζει» το Νικηφόρο δεν είναι να «γεφυρώσει» τις βαθιά προβληματικές σχέσεις των δύο πλευρών. Η έλευση της Ελένης γι’ αυτόν φέρνει στην επιφάνεια συναισθήματα που τον κατακλύζουν και αφορούν ένα και μόνο πρόσωπο. Ο μικρός Σέργιος είναι ένα αθώο πλάσμα, το οποίο βρίσκεται στο έλεος των εξελίξεων. Η Ασημίνα σε μια συζήτησή της με τη Μυρσίνη της ξεκαθαρίζει με τη μορφή τελεσίγραφου ότι ο μικρός θα έχει επαφές με τη θεία του. Όταν η Ασημίνα θα το κρίνει θα του εξηγήσει ότι δεν είναι κακός άνθρωπος, όπως θέλει να την παρουσιάζει η Μυρσίνη. Η τελευταία γίνεται έξαλλη και δηλώνει στη νύφη της ότι θα συνεχίζει να λέει στο παιδί το πόσο κακό έκανε η Ελένη στην οικογένειά της.

Ο Νικηφόρος στα επόμενα επεισόδια που θα δούμε στις «Άγριες Μέλισσες» ακούγοντας τη μεταξύ τους διένεξη βρίσκεται και πάλι σε αδιέξοδο, καθώς δεν θέλει να ταράξει τη ζωή του παιδιού. Ξέρει ότι η κοινωνία είναι μικρή και αργά ή γρήγορα θα έρθει η ώρα να ανταμώσει με τη θεία του.

Την ίδια στιγμή όμως ξέρει καλά ότι εάν δεν ταχθεί στο πλευρό της Ασημίνας, εκείνη δεν θα το δεχθεί. Και στην παρούσα συναισθηματική συγκυρία, όπου έτσι κι αλλιώς υπάρχει ένταση μεταξύ τους, λόγω του Μπάμπη, θεωρεί ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χάσει την Ασημίνα. Ο Δούκας όμως γίνεται πιεστικός απέναντι στο Νικηφόρο, ο οποίος βρίσκεται σ’ ένα δύσκολο σταυροδρόμι αποφάσεων. Ο μικρός βεβαίως με τον οποίο έχουν άριστη επαφή έχει δείξει το φόβο του απέναντι στη θεία που δεν έχει δει μέχρι στιγμής. Ο Νικηφόρος επιμένει να του εξηγεί ότι δεν είναι κακός άνθρωπος. Ωστόσο, ο μικρός αντιλαμβάνεται πολλά περισσότερα για την ηλικία του. Και έτσι προχωρά σε μία κίνηση που θ’ αναστατώσει όλη την οικογένεια. Εξαφανίζεται με τους γονείς του να μην μπορούν να το διαχειριστούν. Ο ένας ρίχνει ευθύνες στον άλλον και τα πρώτα σύννεφα στη σχέση τους για το μικρό Σέργιο είναι γεγονός.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ