Άκης Πετρετζίκης: Το απόλυτο σοκολατένιο πασχαλινό αυγό για να καταπλήξετε τους πάντες!

61

Φτιάξτε σοκολατένιο αυγό για το Πάσχα στο σπίτι και εντυπωσιάστε!

Υλικά

  • 300 γρ. κουβερτούρα tempered
  • 100 γρ. πολύχρωμα κουφέτα
  • πολύχρωμα ζαχαρωτά λουλούδια
  • βρώσιμο χρυσό σπρέι
  • 50 γρ. λευκή κουβερτούρα tempered

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

      • Παίρνουμε την ειδική φόρμα με σχήμα αυγού και την χωρίζουμε στη μέση.
      • Βάζουμε 2-3 κ.σ. από την κουβερτούρα σε κάθε φόρμα και απλώνουμε με ένα πινέλο. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί 10 λεπτά εκτός ψυγείου. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλη μια φορά.
      • Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε 1 κ.σ. από την κουβερτούρα. Χτυπάμε ελαφρά το ταψί για να απλώσει η κουβερτούρα και να σχηματιστεί η βάση. Βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
      • Τοποθετούμε ένα ταψί στον φούρνο για να κάψει.
      • Ξεφορμάρουμε τα μισά σοκολατένια αυγά και τα ακουμπάμε πάνω στο καυτό ταψί.
      • Βάζουμε ανάμεσα τα χρωματιστά κουφέτα και κλείνουμε ώστε να έχουμε ένα γεμιστό σοκολατένιο αυγό.
      • Απλώνουμε λίγη κουβερτούρα στο κέντρο της βάσης και στηρίζουμε το σοκολατένιο αυγό. Περιμένουμε 2-3 λεπτά να σταθεροποιηθεί.
      • Ψεκάζουμε με το χρυσό σπρέι και αφήνουμε να στεγνώσει
      • Μεταφέρουμε τη λευκή κουβερτούρα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και φροντίζουμε να είναι χλιαρή.
      • Κάνουμε σχέδια με τη λευκή κουβερτούρα στην ένωση του αυγού και στη μία πλευρά του αυγού.
      • Στολίζουμε με τα ζαχαρωτά λουλούδια και σερβίρουμε.

    WHO IS WHO

    Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

    Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

    Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα. Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

    Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ