ΕΞΑΨΗ – Spoiler: Η σεναριογράφος Τίνα Καμπίτση αποκαλύπτει τις εξελίξεις στη σειρά

1224

H Τίνα Καμπίτση της οποίας το όνομα συνδέθηκε για πολλά χρόνια με πετυχημένα σίριαλ και ρομαντικές κομεντί που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο χώρο της τηλεόρασης, φέτος επανέκαμψε τηλεοπτικά αυτή τη φορά φέρνοντας Έξαψη στο κοινό του Mega.

Στην αποκλειστική συνέντευξη στο youfly.com η σεναριογράφος Τίνα Καμπίτση μιλά εφ’ όλης της ύλης για τις εξελίξεις που θα δούμε στα επόμενα επεισόδια, «φωτίζει» τις ανατροπές και τους έρωτες που θα ζήσουν οι ήρωες και δίνει spoiler για το φινάλε που θα συζητηθεί.

Η σεναριογράφος αγαπημένων τηλεοπτικών επιτυχιών μέσω του youfly.com εξηγεί ακόμη εάν και πότε θα γίνει η αποκάλυψη του δολοφόνου. Eνώ η Τίνα Καμπίτση μας λέει ποιοι και γιατί είναι οι αγαπημένοι της ήρωες από την Έξαψη. Ακόμη, απαντά αν θα υπάρξει βάσει σεναρίου απώλεια, ενώ αποκαλύπτει τι της ζητούν μέσω των social media οι τηλεθεατές της σειράς.

Από το ’96 μέχρι σήμερα έχετε βάλει την υπογραφή σας σε περισσότερες από δέκα σειρές που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Τι έχετε κρατήσει απ’ αυτά τα σενάρια;

Έχω κρατήσει ωραίες συνεργασίες, ωραίους ανθρώπους που γνώρισα σ’ αυτή την πορεία, σκηνοθέτες, παραγωγούς, ηθοποιούς. Έχω καλές εμπειρίες από την τηλεόραση να θυμάμαι. Δεν έχω κάτι αρνητικό. Μπόρεσα να κάνω αυτό που ήθελα, αυτό που είχα ονειρευτεί. Είμαι πολύ ευγνώμων για το τοπίο στο οποίο δούλεψα όλα αυτά τα χρόνια.

Τι απαιτείται για να γραφτεί ένα καλό σενάριο;

Το βασικότερο για να δοθεί ένα καλό σενάριο στον κόσμο είναι ότι αυτοί που θα το υλοποιήσουν να βλέπουν το ίδιο όνειρο με το δημιουργό. Στην τηλεόραση το σενάριο είναι η αρχή. Δεν είναι το τέλος. Εγώ γράφω ένα σενάριο και από κει και πέρα το παίρνουν χίλια χέρια. Το βασικότερο είναι αυτοί οι άνθρωποι να μπορούν να δουν το ίδιο όραμα με εμένα.

Τίνα Καμπίτση: Πώς προέκυψε η Έξαψη

Και φέτος σας βλέπουμε να βάζετε την υπογραφή σας σε κάτι εντελώς διαφορετικό, σ’ ερωτικό σενάριο, την Έξαψη. Ήταν το πλήρωμα του χρόνου ή οι συγκυρίες;

Δεν το αποφάσιζα να το κάνω, οι άλλοι μου το έλεγαν να το κάνω, είχα μείνει στις ρομαντικές κομεντί. Αλλά ο παραγωγός μου, ο Σταύρος Καπελούζος μου είπε ότι θεωρεί ότι πρέπει να γράψω ένα δραματικό έργο. Τελικά ήταν πολύ πιο εύκολο απ’ ότι φανταζόμουν εγώ ότι θα είναι για εμένα.

Ποιο μήνυμα θέλατε να στείλετε στον τηλεθεατή μέσα από την «Έξαψη»;

Η Έξαψη είναι ένα συναίσθημα έντονο που σε βγάζει από τα όριά σου και αυτό έχει καθορίσει την ιστορία αυτή. Ξεκίνησε μ’ ένα ερωτικό πάθος του ζευγαριού, του Αλέξανδρου και της Κλαίρης που διέλυσε τις οικογένειες των δύο. Και μ’ έναν περίεργο τρόπο μπλέχτηκε και στην αστυνομική ιστορία με την απόπειρα φόνου της Βίκυς. Και όλα αυτά τα δημιούργησε το ερωτικό πάθος, που είναι καταστροφικό και πρέπει να έχει όρια. Όταν είναι ανεξέλεγκτο είναι καταστροφή. Γι’ αυτό χρειάζεται όρια.

Αγαπημένοι μου ήρωες….

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας ήρωας;

Όλοι είναι αγαπημένοι αλλά ξεχωρίζω τον Κωστή και τη Μαρίνα.

Θα τους δούμε μαζί;

Θα προσπαθήσω να το κάνω. Είναι δύο ήρωες αγαπημένοι, ένα ζευγάρι που τους αξίζει ρομαντισμός. Ο μεν Κωστής έχει περάσει από την κόλαση και προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή και να ξαναγεννηθεί. Η δε Μαρίνα είναι μια ηρωίδα που πασχίζει πάντα για το καλό, βάζει τον εαυτό της στην άκρη, πασχίζει για τους γύρω της. Εδώ έχει αφιερώσει τη ζωή της να βρει το δολοφόνο της αδελφής της.

Αποκλειστικά όλες οι εξελίξεις στην ‘Εξαψη

Απώλειες θα υπάρξουν στη σειρά;

Ναι θα υπάρξει μία.

Η αποκάλυψη του δολοφόνου είναι κάτι που θα δούμε άμεσα;

Υποψίες θα δούμε. Απλώς πρέπει να υπάρξουν αποδείξεις και όχι ενδείξεις.

Η Εβίτα θα ξεπεράσει το πρόβλημα με την υγεία της;

Θα ταλαιπωρηθεί γιατί πιέστηκε πάρα πολύ σε αυτή την ιστορία από πολλά θέματα. Από την απιστία του άνδρα της, το θέμα της κόρης της. Περνάει το πρόβλημα αλλά θα το ξεπεράσει.

Ο Αλέξανδρος με την Κλαίρη θα είναι μαζί;

Θα περάσουν ένα πολύ μεγάλο σοκ στη συνέχεια των επεισοδίων. Πολύ δυνατό.

Ο Μηνάς θα πιεστεί από τις αποκαλύψεις;

Πάρα πολύ. Σε σημείο που δεν φαντάζεστε. Είναι το πρόσωπο που θα πέσουν όλοι πάνω του και θα πιεστεί πολύ. Και θ’ αντιδράσει πολύ περίεργα.

Τζώρτζης και Ίριδα. Πώς εξελίσσεται αυτή η σχέση;

Εδώ θα υπάρξουν ανατροπές πάρα πολύ μεγάλες, μη αναμενόμενες. Θα δούμε πράγματα που δεν τα περιμένουμε.

Ο Γιάννος θα γίνει καλά;

Ο Γιάννος μπαίνει σε δρόμο απεξάρτησης πολύ δύσκολο. Και θα φτάσει στην απεξάρτηση. Η επόμενή του κίνηση όμως δεν είναι αναμενόμενη.

Η Κλαίρη θα του σταθεί;

Πάρα πολύ και αυτό θα τη φέρει σε σύγκρουση με τον Αλέξανδρο. Εκείνη θα σταθεί δίπλα του από καλοσύνη, γιατί αυτό είναι η Κλαίρη.

Στη ζωή της Βίκυς θα έχουμε εξελίξεις μετά το ραντεβού με το Μηνά;

Ναι έρχονται νέα δεδομένα στη σχέση τους.

Άλλο love story θα προκύψει;

Ναι έρχεται και love story και νέοι ηθοποιοί.

Η Τζόυ θα ηρεμήσει; Πώς θ’ αντιδράσει στο πρόβλημα της μητέρας της;

Θα ηρεμήσει από τη στιγμή που η μάνα της θα αρρωστήσει. Θα καταλάβει το νόημα της ζωής. Πολλές φορές τα προβλήματα μαλακώνουν τις πληγές.

Τ.Καμπίτση: “Ο κόσμος μου προτείνει ηθοποιούς”

Ιστορίες σαν αυτές που βλέπουμε στην Έξαψη θεωρείτε ότι ξεπερνούν τα όρια της μυθοπλασίας, υπάρχουν στην πραγματικότητα;

Πιστεύω ότι η ζωή γράφει χειρότερα σενάρια απ’ αυτά που γράφουμε εμείς οι σεναριογράφοι. Όσα συμβαίνουν στη ζωή ξεπερνούν τη φαντασία και του πιο ευφάνταστου σεναριογράφου.

Υπάρχει κατά τη γνώμη σας έξαψη παντού, όπως λέει το τραγούδι της Νατάσας Θεοδωρίδου;

Ναι γιατί είναι παντού. Έξαψη ήταν αυτό που συνέβη με το Αλέξανδρο και Κλαίρη, έξαψη ήταν αυτό που συνέβη με Εβίτα και Κωστή, έξαψη οδήγησε το χέρι του δολοφόνου όταν έγινε το τροχαίο. Είναι ένα συναίσθημα πολύ δυνατό πάνω από το μέτρο. Μια υπερδιέγερση γενικότερα υπάρχει. Και σε αυτούς που θα αποκαλυφθούν που δεν τις ξέρετε. Υπάρχουν σχέσεις κρυφές που δεν αποκαλυφθεί ακόμη, υπάρχουν κι άλλες ανατροπές που έρχονται, επιφυλάσσουμε τα καλύτερα για το τέλος.

Ο κόσμος μέσω των social media σας στέλνει μηνύματα;

Γίνεται χαμός με την Έξαψη. Έχω κάνει αρκετές δουλειές, αλλά δεν μου έχει συμβεί αυτό το πράγμα ποτέ. Δεν προλαβαίνω ν’ απαντάω. Η απήχηση είναι τρομερή.

Τι σας ζητάνε;

Να δούνε τη Μαρίνα και τον Κωστή μαζί. Αγαπάνε όμως πολύ την Εβίτα. Με ρωτάνε ακόμη ποιος είναι ο δολοφόνος, κάνουν προτάσεις πάνω στο σενάριο, μου προτείνουν ηθοποιούς για ρόλους που έρχονται. Μου στέλνουν πολύ θερμά λόγια αγάπης και με συγκινούν. Τα διαβάζω όλα τα μηνύματα και μ’ έχει αφήσει άφωνη το ενδιαφέρον του κόσμου. Μ’ αρέσει η επικοινωνία με τον κόσμο και θα έλεγα ότι την απολαμβάνω.

Αυτό θα είναι το φινάλε

Υπάρχουν σκέψεις για συνέχιση της σειράς;

Όχι, γιατί δεν θεωρώ ότι η σειρά μπορεί να πάει δεύτερη χρονιά. Είναι μια σειρά μυστηρίου, μια αστυνομική ιστορία σε συνδυασμό μ’ έναν έρωτα. Ήδη ξεκινήσαμε από τα 60 επεισόδια και φθάσαμε τα 72.

Έχει σκεφτεί το φινάλε. Πώς θα θέλατε να τελειώσει η σειρά;

Ναι το έχω σκεφθεί από την αρχή. Πάντα όταν κάνω μια σειρά σκέφτομαι πώς θα τελειώσει σε γενικές γραμμές.

Και πώς θα τελειώσει;

Ρομαντικά θα τελειώσει η Έξαψη. Στα τελευταία επεισόδια θα ηρεμήσουν τα πράγματα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ