Η Γη της Ελιάς – Η Αρετή ορμά στη Βασιλική: “Φτου σου βρωμοθήλυκο”

295

Στα χέρια πιάνονται ξανά Αρετή και Βασιλική, στην γη της ελιάς. Οι δύο γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες στη μέση του δρόμου, με την Αρετή να μη δείχνει κανένα έλεος στην ίδια της την κόρη.

Η κατάσταση θα βγει σύντομα εκτός ελέγχου. Μόλις συναντηθούν τυχαία σε ένα στενό της Αρεόπολης, θα ξεσπάσει ο πόλεμος. Η Αρετή θα δείξει το σκληρό της πρόσωπο. Δε θα σεβαστεί τις ετοιμασίες της κόρης της για τον γάμο.

Η Βασιλική θα προσπαθήσει να την αποφύγει, όμως θα εξοργιστεί φοβερά. Η μητέρα της δε θα κρατήσει την ψυχραιμία της και θα την αποκαλέσει βρωμοθήλυκο! Η αιτία θα είναι, φυσικά, ο γάμος της με τον παρ’ ολίγον φονιά του γιου της.

Παρόλο που ο Στέφανος και η Βασιλική έχουν συμφιλιωθεί, η Αρετή δε λέει να καταλάβει πόσο λάθος κάνει, στην γη της ελιάς. Είναι κάθετη και απειλεί την κόρη της πως δεν έχει πει ακόμη την τελευταία της λέξη.

Η Βασιλική, συντετριμμένη που στον γάμο της δε θα έχει κοντά την μητέρα της, αποχωρεί. Με ψηλά το κεφάλι, οργανώνει τις τελευταίες λεπτομέρειες, κλείνοντας κάθε πόρτα πίσω της..

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ