Η Γη της Ελιάς: Η Βάσια Παναγοπούλου μιλά για την Ασπασία και δίνει δυνατά Spoiler

3414

H αγαπημένη μας ηθοποιός, Βάσια Παναγοπούλου, ή αλλιώς η Ασπασία από τη «Γη της Ελιάς» μιλά στο youfly για την ηρωίδα που ενσαρκώνει, δίνει τρομερά spoiler για όλα αυτά που θα ακολουθήσουν στην πλοκή της ιστορίας ενώ παράλληλα μας αποκαλύπτει ότι συμφώνησε να βρίσκεται και στον τρίτο κύκλο της δημοφιλούς σειράς.

Πως προέκυψε η συνεργασία σας με τη «Γη της Ελιάς»;

Με τη σεναριογράφο της σειράς τη Βάνα Δημητρίου γνωρίζομαι πολλά χρόνια καθώς έχω παίξει στο παρελθόν σε σειρές που φέρουν την υπογραφή της όπως είναι ο Έρωτας, το Κάρμα και το Τατουάζ. Κατά συνέπεια η σχέση μου με τη Βάνα είναι δοκιμασμένη στο χρόνο οπότε όταν μου προτείνουν να παίξω σε κάποια σειρά της δεν ζητάω ούτε καν να διαβάσω το σενάριο. Λέω αμέσως ναι. Η πρόταση βέβαια για τη Γη της Ελιάς ήρθε από τον Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι θα ήθελε να δουλέψουμε ξανά μαζί. Με πολύ χαρά αποδέχτηκα τη πρόταση και είναι τιμή μου που συνεργάζομαι με ανθρώπους όπως ο Ανδρέας Γεωργίου, η Βάνα Δημητρίου και ο Κούλλης Νικολάου.

“Ότι σειρές κάνει ο Ανδρέας Γεωργίου τις βλέπω”

Όταν σας έγινε η πρόταση για τη «Γη της Ελιάς» τη γνωρίζατε τη σειρά από πριν; Την παρακολουθούσατε;

Ναι την παρακολουθούσα φανατικά. Ότι σειρές κάνει ο Ανδρέας Γεωργίου τις βλέπω.

Που νομίζετε ότι οφείλετε η επιτυχία που σημειώνει για δεύτερη σεζόν η «Γη της Ελιάς»;

Η επιτυχία κατά κύριο λόγο έχει να κάνει με το σενάριο. Η Βάνα Δημητρίου ξέρει να φτιάχνει ιστορίες που αφορούν τον τηλεθεατή. Από κει και μετά είναι ο σκηνοθέτης. Και ο Ανδρέας Γεωργίου είναι ένας άνθρωπος χαρισματικός με τεράστιες ικανότητες που ξέρει να απογειώνει ότι σειρά πιάνει στα χέρια του. Επιπλέον μερίδιο στην όλη επιτυχία που απολαμβάνει η σειρά έχει και το πολύ αξιόλογο καστ ηθοποιών.

“Η Ασπασία είναι μια γυναίκα πολύ αναγνωρίσιμη στον κόσμο”

Μιλήστε μου για την ηρωίδα που ενσαρκώνετε στη Γη της Ελιάς…

Η Ασπασία είναι μια γυναίκα η οποία θεωρώ είναι πολύ αναγνωρίσιμη στον κόσμο. Είναι θα έλεγα μια αντιηρωίδα. Με τη έννοια ότι την γνωρίσαμε όχι ως ένα πλάσμα που είναι μπροστάρης, που παίρνει τις αποφάσεις και είναι άξια θαυμασμού. Το αντίθετο ακριβώς. Θα έλεγα πως είναι αξιοθρήνητη με την υποταγή και τη δουλικότητα που επιδεικνύει και την ανεκτικότητα που έχει στον άνδρα της. Όμως δυστυχώς στην αληθινή ζωή αυτές οι γυναίκες είναι αναγνωρίσιμες καθώς κυκλοφορούν δίπλα μας. Είναι πολλά πλάσματα που δεν τολμούν. Ακόμη και στο 2023 υπάρχουν γυναίκες που δεν μπορούν να διεκδικήσουν το μερίδιο της αυτοεκτίμησης που θα έπρεπε να έχουν και της αξιοπρέπειας και της ισοτιμίας σε μια σχέση όπως είναι η συζυγική σχέση.

Η Ασπασία περνάει όπως βλέπουμε ένα τεράστιο γολγοθά που θα τη μεταλλάξει. Θα αλλάξει η Ασπασία στη συνέχεια, θα δει τα πράγματα με καθαρή ματιά. Από την ώρα που χάνει το γιο της πονάει ασύλληπτα και αρχίζει να ψάχνει μέσα της που έχει σφάλλει στη σχέση με τα παιδιά της.

Καθημερινά όλες οι εξελίξεις και τα νέα της σειράς Η Γη Της Ελιάς θα τα βρίσκεις εδώ.

Έχετε κοινά στοιχεία με την ηρωίδα;

Όχι δεν θα το έλεγα. Άλλωστε δεν θα είχε κανένα ενδιαφερόμουν να υποδυόμουν ένα μέρος ή ένα κομμάτι του εαυτού μου.

Η Ασπασία είναι μια γυναίκα του παλιού καιρού. Εγώ είμαι το ακριβώς αντίθετο της. Είμαι πολύ πιο έντονη σαν χαρακτήρας και έχω μάθει στη ζωή μου τα πράγματα να τα διεκδικώ με δυναμικό τρόπο. Δεν είναι σίγουρο ότι η έλλειψη διπλωματίας που έχω εγώ βέβαια ως άνθρωπος είναι η καλύτερη οδός αλλά σίγουρα δεν θα μπορούσα με τίποτα να είμαι η Ασπασία.

Ακολουθήστε στο facebook την σελίδα Η Γη Της Ελιάς Fans

Θα ήθελα να σταθούμε λίγο στην ερμηνεία σας, στη σκηνή αυτή του θρήνου για το χαμό του γιου σας του Κίμωνα για την οποία δεχθήκατε πολλά θετικά σχόλια στα social media. Χρειάστηκε να προετοιμαστείτε ειδικά γι’ αυτή τη σκηνή;

Όχι καθόλου. Η προετοιμασία μου έχει να κάνει με το ότι είμαι τόσα χρόνια ηθοποιός. Έχει να κάνει με την απόλυτη συγκέντρωση σε αυτό που θέλαμε να παρουσιάσουμε και που είχαμε συμφωνήσει από κοινού με τον Ανδρέα Γεωργίου για το πώς θα κάναμε την σκηνή. Μπορεί ο θεατής να με ξέρει κυρίως από την τηλεοπτική μου καριέρα αλλά έχω παίξει σημαντικά έργα στο θέατρο και ο ηθοποιός όπως όλοι οι καλλιτέχνες εξελίσσεται στο χρόνο. Δεν μένει στάσιμος, δεν βαλτώνει, γίνεται καλύτερος όσο περνάει ο καιρός. Ο Ανδρέας το περίμενε αυτό το αποτέλεσμα από μένα. Όταν τελειώσαμε το γύρισμα μου είπε χαρακτηριστικά: «Βάσια δεν έχεις καταλάβει τι έχεις κάνει. Θα το δεις όταν θα παιχτούν τα επεισόδια».

“Αγωνιώ για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν στη σειρά”

Βέβαια στην επιτυχία της δύσκολης αυτής σκηνής μερίδιο έχουν και οι συνάδελφοι που ήταν δίπλα μου. Από πάντα θεωρούσα και θεωρώ τη δουλειά μας ομαδική και στη συγκεκριμένη σκηνή οι συνάδελφοι μου βοήθησαν στη δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας.

Κάτι τελευταίο που έχω να πω πάνω στην ερώτηση σας είναι πως όταν τέλειωσε το γύρισμα αυτής της σκηνής έγινε κάτι που δεν μου έχει ξανασυμβεί στα 35 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά. Οι τεχνικοί – κάμεραμαν που ήταν εκεί με χειροκρότησαν και παράλληλα μου είπαν μ’ ένα στόμα: «Μας έχει σπάσει την καρδιά μας». Αυτό για μένα ήταν το μεγαλύτερο παράσημο που έχω πάρει μέχρι σήμερα.

Aγωνιάτε για τις εξελίξεις της σειράς; Ρωτάτε να μάθετε τι θα ακολουθήσει;

Σαν τρελή. Όταν μου φέρνουνε τα σενάρια με τα παρακάτω επεισόδια κάθομαι και τα διαβάζω όχι για να δω τι έχω να κάνω εγώ αλλά για να δω πως εξελίσσεται η σειρά.

Ο ρόλος της Ασπασίας ποιος θα είναι στη συνέχεια;

Η Ασπασία δεν ξέρει ακόμα –ευτυχώς για εκείνη – τι έχει παιχτεί με το θέμα του παιδιού της. Εάν κατηγορεί το Δημοσθένη ότι τον σιχαίνεται και θέλει να τον χωρίσει είναι γιατί τον θεωρεί υπεύθυνο για το θάνατο του παιδιού της επειδή εναντιώθηκε σε αυτό το γάμο. Και φυσικά δεν γνωρίζει για όλη την υπόλοιπη παράνομη δραστηριότητα του. Με αφορμή τη μεγάλη απώλεια που ζει η Ασπασία θα αρχίσει τις επισκέψεις σε ψυχολόγο ψάχνοντας να βρει γιατί δεν αντέδρασε, γιατί δεν όρθωσε το ανάστημα της απέναντι στο Δημοσθένη. Όλα αυτά λοιπόν τα κομμάτια του εαυτού της που θα αρχίσει να ψάχνει θα τη φέρουν πιο κοντά στο νέο πρόσωπο που θα δούμε να βγάζει στη συνέχεια.

“Η Ασπασία θα βοηθήσει την Δήμητρα να βρει την αλήθεια”

Ως Ασπασία θα έρθετε και πιο κοντά και με τη Δήμητρα στη συνέχεια;

Ναι ως Ασπασία έρχομαι πιο κοντά με τη Δήμητρα. Η Δήμητρα ασχολείται με το θάνατο του Κίμωνα γιατί κι αυτή λόγω ενστίκτου θεωρεί ότι δεν πρόκειται για μια απλή αυτοκτονία. Στην έρευνα που θα κάνει θα έχει σύμμαχο της την Ασπασία. Η Ασπασία θα την βοηθήσει ανέλπιστα πολύ στο να φτάσει να βρει την αλήθεια. Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ότι η Ασπασία θα παράσχει κάθε βοήθεια στη Δήμητρα προκειμένου να ανακαλύψει τι έχει συμβεί με τον γιο της.

Ακολουθήστε στο facebook την ομάδα Η Γη Της Ελιάς

Με το Δημοσθένη θα χωρίσετε;

Όχι προς το παρόν.

Ο Δημοσθένης θα μάθει ότι η Ειρήνη δεν είναι δικό του παιδί;

Κάποια στιγμή θα το μάθει. Είναι αναπόφευκτο ότι κάποια στιγμή θα έρθει η μετωπική αυτή σύγκρουση με την αλήθεια. Αλλά η Ασπασία πονάει τόσο πολύ που δεν τη νοιάζει το τι μέλλει γενέσθαι με την αποκάλυψη αυτής της αλήθειας. Θέλω να πω ότι δεν πρόκειται να πασχίσει να το κουκουλώσει αυτό. Θα κάνει προσπάθεια για να βρεθεί κοντά στη κόρη της αλλά δεν την ενδιαφέρει να κρατήσει πια ένα προφίλ που δεν είναι το αληθινό. Θα ψάξει να βρει την ουσία στη ζωή της και στη σχέση της με τους πολύ κοντινούς της ανθρώπους.

Η Ασπασία θα κινδυνεύσει;

Δεν έχω καμία τέτοια εικόνα προς το παρόν. Άγνωσται αι βουλαί του σεναρίου. Ξέρω ότι η Ασπασία από δω και πέρα θα τραβήξει τη δική της διαδρομή και θα ορθώσει το ανάστημα της.

Με τον Κούλλη Νικολάου συνεργάζεστε για δεύτερη φορά. Πως είναι η μεταξύ σας χημεία;

Με το Κούλλη Νικολάου είχαμε συναντηθεί και στο Τατουάζ όπου είχαμε μια με δύο σκηνές μαζί. Σίγουρα όμως τώρα τον γνωρίζω καλά μέσα από τη Γη της Ελιάς. Η μεταξύ μας χημεία είναι καταπληκτική. Είναι κάτι που το λέει κι ο ίδιος ο Κούλλης. Από τη πρώτη στιγμή καταφέραμε να έχουμε μια πολύ καλή χημεία μεταξύ μας. Είναι πολύ δοτικός σαν άνθρωπος. Έχει μια πολύ ζεστή οικογένεια κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Τόσο εγώ όσο και ο Κούλλης είμαστε γονείς και ίσως γι’ αυτό και η ιστορία της απώλειας του Κίμωνα στη σειρά μας πόνεσε ιδιαίτερα. Θέλω να πω ότι έχουμε μια ευαισθησία πιο αυξημένη ως γονείς που είμαστε και οι δύο.

Στη σειρά βλέπουμε να πρωταγωνιστούν και νέα παιδιά από το χώρο της υποκριτικής. Ποια είναι η γνώμη σας;

Μου αρέσουν πολύ τα νέα παιδιά που έχει επιλέξει ο Ανδρέας για τη Γη της Ελιάς. Είναι όλα τους καλά παιδιά με ταλέντο . Το θέμα είναι να αντέξουν στην πορεία καθώς ο χρόνος είναι ο τελικός κριτής μας.

“Δέχθηκα συγκλονιστικά μηνύματα από τον κόσμο”

Ποιες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου όταν σας συναντούν από κοντά;

Κοιτάξτε ειδικά μετά τις τελευταίες σκηνές τα μηνύματα που έφθασαν στα χέρια μου είναι συγκλονιστικά. Ένα μήνυμα τέτοιο που ήρθε στα χέρια μου αναφέρονταν σε απώλεια έφηβου που οι δικοί του σοκαρίστηκαν τόσο πολύ που δεν μπόρεσαν να το διαχειριστούν. Γράφουν λοιπόν στο μήνυμα αυτό ότι η σκηνή αυτή του θρήνου της Ασπασίας για το χαμό του Κίμωνα τους ξεκλείδωσε τη καρδιά κι έζησαν αυτή την αφόρητη οδύνη μέσα από την ρεαλιστική σχεδόν αναπαράσταση του πόνου αυτής της μητέρας. Και έκλαψαν με την ψυχή τους…

Πριν τη σκηνή του θρήνου ο κόσμος που με συναντούσε στο δρόμο με προέτρεπε να παρατήσω το Δημοσθένη, να τον βρίσω και μου έλεγαν παράλληλα να μην είμαι τόσο υποχωρητική.

H «Γη της Ελιάς» θα συνεχιστεί και την επόμενη τηλεοπτική σεζόν. Εσείς θα είστε και στο τρίτο κύκλο;

Ναι θα είμαι και στο τρίτο κύκλο.

Οι περισσότεροι ηθοποιοί έχουν μια προτίμηση προς το θέατρο. Εσείς έχετε κάνει και θέατρο και τηλεόραση και κινηματογράφο. Πού νιώθετε μεγαλύτερη χαρά να δουλεύετε;

Νιώθω χαρά τώρα πια όταν είμαι ανάμεσα σε ανθρώπους με τους οποίους επικοινωνώ καλά. Είτε αυτό είναι θέατρο είτε είναι τηλεόραση θέλω πια να περνάω καλά.

Η μυθοπλασία κυριαρχεί ξανά στη μικρή οθόνη…

Η μυθοπλασία είχε και θα έχει πάντα θέση στη μικρή οθόνη. Το τηλεοπτικό κοινό θέλει την μυθοπλασία, την έχει ανάγκη και το αποδεικνύει συνεχώς

Συζητάτε κάτι άλλο επαγγελματικά αυτό το διάστημα;

Πέρα από τη συμμετοχή μου στη Γη της Ελιάς έχω και την καλλιτεχνική ευθύνη του θεάτρου Αλάμπρα. Κάνουμε μια σειρά παραστάσεων κι ετοιμάζουμε κι άλλες. Επίσης θα ήθελα κάποια στιγμή την επόμενη σεζόν να παίξω και στο θέατρο γιατί το αγαπώ πολύ.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 95-96-97-98-99-100-101 (Περίληψη και φωτογραφίες)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: youfly.com
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ