Η Γη της Ελιάς: Ο Κουράκος σέρνει στη φυλακή Ανέστη και Αποστόλη

1131

Φασαρίες ξανά στη Μάνη! Ο Ανέστης και ο Αποστόλης μένουν άναυδοι, όταν ο Κουράκος δίνει ένταλμα σύλληψης, στην γη της ελιάς. Ο αστυνόμος βρίσκεται μπροστά σε ένα περιστατικό που δε του αρέσει καθόλου, με αποτέλεσμα να αναλαμβάνει δράση.

Οι δύο αυτοί χαρακτήρες αποδεικνύουν διαρκώς το πόσο εκρηκτικοί είναι. Ο Αποστόλης παραμένει με την Ευτυχία, ενώ ο Ανέστης παλεύει να φτιάξει τη ζωή του με την Ελένη. Μόνο που εκείνη μαθαίνει για το παρελθόν του και αποφασίζει να τον χωρίσει, οριστικά.

Ο Ανέστης θεωρεί πως η Ευτυχία τον “κάρφωσε”. Έτσι, ένα βράδυ, εισβάλλει στο σπίτι της και την απειλεί με τον χειρότερο τρόπο. Τα νέα αυτά δε θα αργήσουν να φτάσουν στον Αποστόλη, ο οποίος θα γίνει τρελός…

Φωνές στο καφενείο

Ο Ανέστης, ο Αποστόλης και ο Κουράκος βρίσκονται στο καφενείο του Πότη σε ξεχωριστές παρέες, μέχρι που τα αίματα ανάβουν, στην γη της ελιάς. Ο Αποστόλης και ο Ανέστης πιάνονται στα χέρια, με αποτέλεσμα ο Γιώργης να τρέχει στο σημείο αυτό για να τους χωρίσει.

Πάνω στη φασαρία αυτή, δημιουργούν μεγάλη ζημιά στον Πότη. Ο Κουράκος, εξοργισμένος, τους σέρνει στο κρατητήριο. Ο Ανέστης και ο Αποστόλης περνούν ένα βράδυ οι δυο τους, στο ίδιο κελί, μέχρι να ξημερώσει.

Ο διάλογός τους θα είναι έντονος. Θα καταφέρουν να συμφιλιωθούν, ή η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη, μετά τη φυλάκισή τους; Ποια στάση θα κρατήσει ο Γιώργης απέναντι σε αυτό το περιστατικό;

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ