Η Γη της Ελιάς: Σύγκρουση ανάμεσα σε Μάνο και Φίλιππο

706

Η Χάιδω, από τη στιγμή που ανακαλύπτει την σχέση του παρολίγον συζύγου της κόρης της, ξεσπάει με τον χειρότερο τρόπο. Ο Φίλιππος και ο Μάνος προσπαθούν να την κάνουν να λογικευτεί, εκείνη, όμως, έχει τυφλωθεί από τη δίψα της για εκδίκηση, στην γη της ελιάς.

Μετά την απώλεια της κόρης της, είναι δύσκολο να διαχειριστεί πως ο γαμπρός της βλέπει άλλη γυναίκα. Πώς είναι δυνατόν να ξεπέρασε την Στέλλα τόσο νωρίς; Οι εντάσεις ξεκινούν και τα νέα φτάνουν σε όλη τη Μάνη.

Η Χάιδω βγαίνει στους δρόμους και διασύρει το ζευγάρι. Μάλιστα, δε διστάζει να χτυπήσει και την πόρτα του Ισίδωρου, με αποτέλεσμα πατέρας και γιος να έρχονται σε σύγκρουση. Όλα αυτά, μέχρι ο Μάνος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Η προειδοποίηση
Έχοντας φτάσει στα όριά του, ο Μάνος συνειδητοποιεί πως ο Φίλιππος είναι η μοναδική λύση, στην γη της ελιάς. Πλησιάζει το νεαρό και του ζητάει να κρατήσει την μητέρα του μακριά τους.

Ο Φίλιππος, όμως, βιώνει -ήδη- αρκετές δυσκολίες με την Χάιδω. Δε μπορεί να συγκρατήσει πια την μητέρα του, δε μπορεί να την συνετίσει. Η Χάιδω, από τη μία πλευρά θέλει να σκοτώσει τους Καπερνάρους, από την άλλη τα βάζει με τους Βρεττάκους και ειδικά με τον Μάνο.

Η κατάσταση είναι πια εκτός ελέγχου. Η Χάιδω φωνάζει σε όλο το χωριό τη σχέση του γαμπρού της με άλλη γυναίκα. Η Μαρίνα θλίβεται και ζητάει από τον Μάνο να μη συνεχιστεί το μεταξύ τους ειδύλλιο.

Ο Φίλιππος και ο Μάνος έχουν μία περίεργη συζήτηση. Θα ξεσπάσει σε καυγά ή ο νεαρός Φίλιππος θα δεχτεί να τον ακούσει;

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ