Kitchen Lab: Απίστευτες μυρωδιές και γεύσεις στα νέα πιάτα του Άκη Πετρετζίκη!

109

Συνταγές που θα γεμίσουν το τραπέζι μας με απίστευτες μυρωδιές και γεύσεις για να υποδεχθούμε το καλοκαίρι που έρχεται προτείνει ο ‘Ακης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab»

της Κυριακής 31 Μαΐου, στις 16:50.

Συνταγές που θα γεμίσουν το τραπέζι μας με απίστευτες μυρωδιές και γεύσεις για να υποδεχθούμε το καλοκαίρι που έρχεται προτείνει ο ‘Ακης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» της Κυριακής 31 Μαΐου, στις 16:50.

Ένα ορεκτικό που μπορεί να σταθεί εύκολα και ως κυρίως γεύμα, μακαρονόπιτα με φύλλο κρούστας, ανοίγει το κυριακάτικο μενού.

Ο Άκης ξεκινάει την παρασκευή βάζοντας βούτυρο σε ένα τηγάνι και αφήνοντας το να λιώσει. Παράλληλα σε ένα μπολ βάζει κοφτό μακαρονάκι βρασμένο, θυμάρι, 2 αβγά, κρέμα γάλακτος, φέτα σπασμένη, γραβιέρα, πιπέρι και ανακατεύει καλά. Βουτυρώνει ένα ταψί, απλώνει δύο φύλλα στο ταψί έτσι ώστε να εξέχουν περιμετρικά και ραντίζει με βούτυρο. Τοποθετεί το επόμενο φύλλο και ραντίζει με το βούτυρο. Ακολουθεί την ίδια διαδικασία για τα μισά φύλλα της συσκευασίας ραντίζοντας ενδιάμεσα πάντα με βούτυρο. Απλώνει τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και καλύπτει με τα υπόλοιπα φύλλα ραντίζοντας ενδιάμεσα πάλι με βούτυρο. Γυρνάει τα φύλλα που εξέχουν και χαράζει σε 12 κομμάτια. Ψήνει για 45 με 50 λεπτά, αφήνει να κρυώσει και σερβίρει.

Για κυρίως γεύμα ο Άκης φτιάχνει ένα φαγητό εμπνευσμένο από την ασιατική κουζίνα, ένα stir fry με κοτόπουλο. Βάζει ηλιέλαιο να κάψει σε ένα τηγάνι, και σε ένα μπολ ρίχνει 2 αβγά, νερό, πάπρικα, μουστάρδα, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, αλεύρι και ανακατεύει καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Κόβει κοτόπουλο σε λωρίδες και το αλατοπιπερώνει. Μεταφέρει στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύει μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του. Τηγανίζει σε δόσεις μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί μέχρι μέσα. Αφαιρεί σε απορροφητικό χαρτί και αφήνει στην άκρη.

Για τη σάλτσα, σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά με σπορέλαιο βάζει καρότο κομμένο σε λεπτά μισοφέγγαρα και μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Κόβει πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις βάζει στο τηγάνι. Σοτάρει για 2 με 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέτει ζάχαρη, σάλτσα σόγιας, γλυκόξινη σάλτσα, βαλσάμικο, το κοτόπουλο και ανακατεύει.

Για τη σύνθεση, προσθέτει στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά βρασμένα noodles και ανακατεύει. Αφαιρεί από τη φωτιά, προσθέτει σησαμέλαιο, σουσάμι, το πράσινο μέρος από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και σερβίρει.

Το παραδοσιακό street food της Ζακύνθου, οι φυτούρες, ολοκληρώνουν το μενού της ημέρας. Σε μια κατσαρόλα ο Άκης ρίχνει νερό και ζάχαρη και μεταφέρει σε δυνατή φωτιά για μια βράση. Προσθέτει σιμιγδάλι και ανακατεύει μέχρι να δέσει και να πάρει το μείγμα μια ακόμα βράση. Αφαιρεί από τη φωτιά και συνεχίζει να ανακατεύει για να σπάσουν τυχόν γρομπαλάκια στο μείγμα. Βάζει βούτυρο, ανθόνερο, αλάτι και ανακατεύει μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Μεταφέρει το μείγμα σε ένα ταψί, καλύπτει με μεμβράνη και το βάζει στο ψυγείο για 10 με 12 ώρες.

Τοποθετεί ένα τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ξεφορμάρει την κρέμα από το ταψί και κόβει σε κομμάτια. Βάζει σε καυτό τηγάνι και τηγανίζει σε δόσεις για 3 με 4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και να γίνουν τραγανά. Σερβίρει με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ