Μαύρο Ρόδο: Άγpιο ξύλo για Πέτρο και Γεράσιμο για τα μάτια της εγκυμονούσας Ελισάβετ

419

Στην σειρά, Μαύρο Ρόδο, η Ελισάβετ είναι σε απόγνωση με την είδηση της εγκυμοσύνης της καθώς ανατρέπει όλη της τη ζωή, ενώ ο Γεράσιμος έξαλλος επιτίθεται στον Πέτρο όταν τον βλέπει.

Το μεγάλο σοκ όμως θα το πάθει ο Θέμης όταν δει με τα ίδια του τα μάτια πως η κόρη του έχει κρυφό δεσμό με τον Βίκο.

Καθημερινά όλες οι εξελίξεις και τα νέα της σειράς Μαύρο Ρόδο θα τα βρίσκεις εδώ.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA, Μαύρο Ρόδο

Κυριακή 28/5 – Επεισόδιο 113
Η Αλεξία είναι πολύ κοντά στο να ξεσκεπάσει τον Βίκο, αλλά εκείνος που βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά, για να θολώσει τα νερά τής δίνει τον φάκελο του Φραντζή. Εκείνη όμως, έχοντας πληροφορηθεί τον θάνατό του Φραντζή από τον Παναγιώτη, παραμένει εξαιρετικά καχύποπτη απέναντί του. Ο Γιώργος με την Ολγα προσπαθούν να κρατήσουν τον Σταυρίνο στο σκοτάδι για τους όρους της συνεργασίας με τα εστιατόρια. Στο μεταξύ, η Θάλεια επισκέπτεται τον Λουκά στη φυλακή, αλλά εκείνος της μιλάει απότομα καθώς θεωρεί πως εκείνη ήταν που τον «έδωσε»: «Αυτό ήταν το σχέδιό σου; Να μου το παίξεις ερωτευμένη και να με “δώσεις” στους μπάτσους;», την κατηγορεί, αλλά η Θάλεια το αρνείται σθεναρά: «Δεν είπα τίποτα σε κανέναν! Δεν ξέρω πώς το έμαθαν ή ποιος το είπε, αλλά εγώ δεν είπα κουβέντα! Ξεχνάς μάλλον πως μαζί καλύψαμε το έγκλημα, λες να έβαζα τα χέρια μου να βγάλω τα μάτια μου μόνη μου;».

Την ίδια ώρα, ο Θέμης ψάχνει διακαώς τρόπους να σώσει τον ανιψιό του και η Ντέπυ Ζαμάνου που το μαθαίνει του ζητάει αντάλλαγμα για να βοηθήσει τον Λουκά. Η Τασούλα πετάει με την πρόταση γάμου που της έκανε ο Σταυρίνος και δείχνει σε όλους το μονόπετρο που της έδωσε, παρόλο που παραμένει επιφυλακτική για τις προθέσεις του. Ο Γιώργος την πλησιάζει και τη συμβουλεύει για να κρατήσει κοντά της τον Σταυρίνο… να μείνει έγκυος!

Δευτέρα 29/5 – Επεισόδιο 114
Ο Πέτρος βλέπει τον Βίκο μαζί με την Αλεξία και γίνεται έξαλλος με αποτέλεσμα αυτή τη φορά να μιλήσει στον πατέρα τους, τη στιγμή που ο Καστρινός ζητάει από τον Παράσχο να τον βοηθήσει να πάρει στα χέρια του τα αληθινά αποτελέσματα του DNA του Βίκου και της Φιλαρέτης.

Στο μοναστήρι, οι τάσεις λιποθυμίας της Ελισάβετ επανέρχονται. «Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο είμαι έτσι! Τι μπορεί να μου συμβαίνει;», αναρωτιέται. Και μπορεί τα αποτελέσματα των εξετάσεών της να είναι καλά, αλλά της λείπει η μία που δηλώνει πως είναι έγκυος. Η κοπέλα παθαίνει τεράστιο σοκ όταν το μαθαίνει και δεν ξέρει τι να κάνει. Την ίδια ώρα, ο Γεράσιμος μαθαίνει από την Ευτυχία για την εγκυμοσύνη της και εξοργίζεται. Δηλώνει πως θα κάνει τα πάντα για να την απομακρύνει από τον Πέτρο: «Δεν πρόκειται να αφήσω την Ελισάβετ να μπλέξει ξανά μ’ αυτόν τον αλήτη! Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να τον κρατήσω μακριά της», ισχυρίζεται και φεύγει. Η Ελισάβετ, σε απόγνωση, επισκέπτεται τον γιατρό προκειμένου να επιβεβαιώσει την εγκυμοσύνη της. Η Αλεξία φαίνεται πως έχει στριμώξει για τα καλά τον Βίκο, που τελευταία στιγμή καταφέρνει να της ρίξει στάχτη στα μάτια σε σχέση με την εξαφάνιση της Κύρας.

Τρίτη 30/5 – Επεισόδιο 115
Η Ελισάβετ έχοντας μάθει σοκαρισμένη πως είναι έγκυος, αποφασίζει να επιστρέψει στο μοναστήρι παρά τις αντιρρήσεις του Λευτέρη: «Κορίτσι μου, πού θα πας ξανά εκεί; Εδώ πρέπει να μείνεις μαζί μου στην κατάσταση που είσαι να σε προσέχω. Σκέψου το καλά», της λέει, αλλά εκείνη επιμένει: «Σε παρακαλώ, σεβάσου την απόφασή μου, θα πάω στο μοναστήρι, εκεί είναι το σπίτι μου». Την ίδια ώρα, ο Πέτρος μετά από τα ακαταλαβίστικα που του έλεγε η Αυξεντία προσπαθεί να επικοινωνήσει ξανά μαζί της για να καταλάβει τι συμβαίνει. Αυτό τον οδηγεί στην απόφαση να πάει στη Γερακιανή για να μάθει.

Ο Θέμης που ξέρει πως η Αλεξία έχει ξανά πάρε-δώσε με τον Βίκο, απαιτεί εξηγήσεις από εκείνη: «Συνεχίζεις να συναντάς αυτό το κάθαρμα; Δεν σου είπε να μείνεις μακριά του; Τι ψάχνεις από εκείνον;», αγανακτεί και εκείνη δεν ξέρει τι να πει. Ο Γεράσιμος λέει στον Λευτέρη: «Η Ελισάβετ πρέπει να μείνει στο μοναστήρι, εκεί είναι η ζωή της δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν σέβεται κανείς αυτό που θέλει» και τότε ο Λευτέρης του κάνει παρατήρηση για την εμμονή που έχει μαζί της: «Δεν καταλαβαίνω, εσύ γιατί ανακατεύεσαι στο τι θα κάνει η Ελισάβετ; Λες να θέλεις εσύ περισσότερο το καλό της από εμένα που είμαι πατέρας της; Γεράσιμε, θα σου το πω μία φορά και ελπίζω να μη χρειαστεί ξανά να κάνουμε την ίδια κουβέντα, το τι θα κάνει η Ελισάβετ αφορά την ίδια και κανέναν άλλον. Ξεκόλλα πια με την εμμονή σου μαζί της! Αγαπάει τον Πέτρο και κοίτα να το δεχτείς επιτέλους», του ξεκαθαρίζει.

Στην ταβέρνα της Ευτυχίας προετοιμάζονται για τους αρραβώνες της Τασούλας με τον Σταυρίνο και ο μητροπολίτης ζητάει από τη Φιλαρέτη να του πει αν θα προχωρήσουν στην κουρά της Ελισάβετ ή όχι. Εκείνη του απαντάει αρνητικά και του εξηγεί και τον λόγο: «Οχι! Η Ελισάβετ δεν πρέπει να μείνει στο μοναστήρι. Η ζωή της έχει πια αλλάξει και σε λίγο καιρό θα το δει», του λέει και εκείνος αναρωτιέται τι εννοεί. Τότε η Φιλαρέτη του αποκαλύπτει: «Η Ελισάβετ είναι έγκυος».

Τετάρτη 31/5 – Επεισόδιο 116
Ο μητροπολίτης δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που ακούει και ζητάει να τη φωνάξουν για να της μιλήσει. «Εμαθα πως είσαι έγκυος. Αυτό, παιδί μου, σημαίνει πως δεν μπορεί να γίνει η κουρά σου, αλλά ούτε και να συνεχίσεις να μένεις στο μοναστήρι. Θα πρέπει να πας να ζήσεις εκεί που ανήκεις», της λέει. Εκείνη του λέει απερίφραστα πως δεν έχει σκοπό να μείνει πουθενά αλλού. Εκείνος επιμένει: «Το σωστό, κόρη μου, είναι να πας και να ζήσεις με τον πατέρα του παιδιού σου και να ζήσεις μια ζωή έξω από το μοναστήρι», την προτρέπει και ο Γεράσιμος γίνεται έξαλλος όταν το μαθαίνει.

Ο Πέτρος ετοιμάζεται να πάει στη Γερακιανή. Εκεί γίνεται το γλέντι για τους αρραβώνες του Σταυρίνου με την Τασούλα, όμως το κλίμα είναι πολύ περίεργο καθώς δεν είναι όλοι τόσο χαρούμενοι με αυτή την ένωση. Η βραδινή άφιξη του Πέτρου έξω από το μαγαζί της Ευτυχίας θα βγάλει τον Γεράσιμο εκτός εαυτού. Μόλις τον βλέπει πάει προς το μέρος του θυμωμένος, του επιτίθεται και του φωνάζει: «Πάλι εδώ είσαι, ρε; Εξαιτίας σου διώχνουν την Ελισάβετ από το μοναστήρι! Σήκω φύγε πια μακριά της, μόνο κακό της κάνεις, δεν το καταλαβαίνεις» και αρχίζει να τον βαράει μέχρι που επεμβαίνουν οι ψυχραιμότεροι. «Τι κάνετε; Σταματήστε», φωνάζουν όλοι.

Στην Πάτρα η Αλεξία φεύγει από το σπίτι της χωρίς να πει στον Θέμη πού πηγαίνει και εκείνος την ακολουθεί. Ο Καστρινός αντικρίζει για πρώτη φορά την κόρη του στην αγκαλιά του Βίκου και το βλέμμα του θολώνει! Βγάζει το όπλο του και σημαδεύει τον εχθρό του! Ομως αποφασίζει να τον τιμωρήσει διαφορετικά.

Πέμπτη 1/6 – Επεισόδιο 117
H Kασσιανή λέει στην Ελισάβετ ότι πρέπει να φύγει αμέσως από το μοναστήρι: «Δεν σηκώνει άλλα σκάνδαλα το μοναστήρι μας, θα πρέπει να τα μαζέψεις και να φύγεις από εδώ μέσα. Αρκετά ανέχτηκα πράγματα και καταστάσεις, καιρός να μπει ένα τέλος σε όλα», την προειδοποιεί. Μετά την κρίση που έπαθε και το μεγάλο επεισόδιο που έκανε ο Γεράσιμος στην ταβέρνα, όλοι προσπαθούν να τον πείσουν να τον δει ένας γιατρός. Εκείνος αρνείται πεισματικά και εξακολουθεί να μιλάει μόνο για την Ελισάβετ.

Στον δρόμο πετυχαίνει την Πολυξένη και πάνω στην ταραχή του θα της πει ότι η Ελισάβετ είναι έγκυος: «Θα τη χάσω για πάντα με το μωρό που περιμένει». Ο Πέτρος πιέζει τον Λευτέρη για να μάθει για ποιο λόγο ο Γεράσιμος μιλούσε για εκδίωξη της Ελισάβετ από το μοναστήρι: «Γιατί θέλουν να διώξουν την Ελισάβετ από το μοναστήρι; Τι έχει γίνει, θα μου πει κάποιος; Η Αυξεντία μού λέει περίεργα πράγματα, εσύ δεν μιλάς, σε ποιον να απευθυνθώ να μάθω τι έχει γίνει;», του λέει. Ο Θέμης βρίσκεται έξω από το σπίτι της Κύρας και εξοργισμένος αντιμετωπίζει τον Βίκο.

Ακολουθήστε στο facebook την σελίδα Μαύρο Ρόδο Fans

Ακολουθήστε στο facebook την ομάδα Μαύρο Ρόδο

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ