«Μυρίζει» η ανάσα σας; Αυτές οι τροφές είναι υπεύθυνες!

7

Η κακοσμία του στόματος οφείλεται στην αύξηση της συγκέντρωσης βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα, στα δόντια και στη γλώσσα.

Ένας από τους κυριότερους παράγοντες για τη δυσάρεστη αναπνοή αποτελεί, αναμφίβολα, η διατροφή μας. Υπάρχουν τροφές, οι οποίες βοηθούν στην αντιμετώπιση της στοματικής κακοσμίας και άλλες οι οποίες συμβάλλουν στην επιδείνωση της.

Για να αποφύγετε ή να περιορίσετε την κακοσμία, φροντίστε να ξεπλένετε καλά το στόμα με νερό μετά την κατανάλωση αυτών των προϊόντων και να διατηρείτε γενικότερα μια καλή στοματική υγιεινή.

Δείτε παρακάτω τρεις τροφές που ευθύνονται για τη δυσάρεστη αναπνοή…

1. Κρέας και ψάρι: Οι ζωικές πρωτεΐνες που βρίσκονται σε αυτές τις τροφές αποτελούν τροφή για τα βακτήρια του στόματος. Κατά τη διαδικασία διάσπασης τους απελευθερώνονται θειούχες ενώσεις που, όπως και στην περίπτωση του κρεμμυδιού και του σκόρδου, προκαλούν κακοσμία του στόματος.

2. Γλυκά: Η μεγάλη ποσότητα επεξεργασμένης ζάχαρης που βρίσκεται στα διάφορα γλυκά τρέφει τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας, με αποτέλεσμα αυτά να παράγουν δύσοσμες ουσίες.

3. Κρεμμύδι & σκόρδο: Πέρα από τη δυνατή μυρωδιά που απελευθερώνουν τα ίδια όταν τα κόβουμε, το κρεμμύδι και το σκόρδο είναι γνωστό ότι προσδίδουν μια έντονη και δυσάρεστη μυρωδιά στην αναπνοή. Ο λόγος είναι ότι περιέχουν δύσοσμες θειούχες ενώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ