Πάσχα χωρίς κουλουράκια δεν γίνεται.Το φετινό Πάσχα θα είναι σίγουρα διαφορετικό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να διατηρήσει κάποια από τα παραδοσιακά στοιχεία του.
Υλικά
- 2 γρ. μαστίχα
- 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
- 80 γρ. μέλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 7 γρ. μαχλέπι, σε σκόνη
- 320 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 700 γρ. αλεύρι μαλακό
- 3 αβγά, μέτρια
- 60 γρ. γάλα
- 30 γρ. κονιάκ
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό
Στο παρακάτω βίντεο θα βρεις όλες τις οδηγίες για τα καλύτερα πασχαλινά κουλουράκια.
Κλασικά πασχαλινά κουλουράκια | Klasika pasxalina Koularakia Kitchen Lab by Akis Petretzikis Subscribe @ Kitchen Lab: http://bit.ly/akispetretzikis eshop: https://akiseshop.com/el Συνταγή: https://akispetretzikis.com/el/catego… **Sponsored by Olympos Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Πελιβανίδης Production: Akis Petretzikis Ltd. Official website: https://akispetretzikis.com/ Official English channel: http://bit.ly/akiskitcheneng Facebook Page: https://www.facebook.com/akispetretzi… Twitter: https://twitter.com/a_petretzikis?lan… Instagram: https://www.instagram.com/akis_petret… Pinterest: https://www.pinterest.com/akispetretz… Video Editor: Μιχάλης Μπαρμπαρής Ειδικοί συνεργάτες: Mary-Rose Ανδριανοπούλου, Γιάννης Μπουροδήμος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Μάρκος Παπακωνσταντίνου, Κατερίνα Βασιλακοπούλου, Μαρία Βασιλακοπούλου, Κελλίνα Δημητριάδη, Γιάννης Μάργαρης, Έρη Χρηστογιάννη, Άννα-Μαρία Βολανάκη, Μιχάλης Ζανάκης, Κυριάκος Παπαεμμανουήλ