Όταν τα παιδιά φεύγουν μακριά μας: Ένα συγκινητικό animation που αξίζει να δουν όλοι οι γονείς! (video)

33

Ο χρόνος περνάει γρήγορα, τόσο γρήγορα που δεν καταλαβαίνεις πότε το μωράκι εκείνο που τάιζες στην αγκαλιά σου έχει γίνει ενήλικας. Και έρχεται εκείνη η στιγμή που πρέπει να φύγουν από το σπίτι των γονιών τους και να ανοίξουν τα δικά τους φτερά. Για άλλους αργά, για άλλους γρήγορα, η στιγμή αυτή πάντα έρχεται και δεν είναι εύκολη.

Το «Leaving home» («Φεύγοντας απ’ το σπίτι») του Joost Lieuwma, είναι ένα από τα πιο συγκινητικά animations που έχουμε δει που περνάει ένα σημαντικό μήνυμα προς τους γονείς: κάντε τα παιδιά σας ανεξάρτητα και βοηθήστε τα να ανοίξουν τα φτερά τους… όσο κι αν πονάει να τα βλέπετε να φεύγουν μακριά σας.

Ο καλλιτέχνης Joost Lieuwma κατάφερε να κλείσει σε ένα animation 6μιση λεπτών αυτή την γλυκόπικρη και αρκετά αγχωτική εμπειρία. Ταυτόχρονα με λιτό και συνάμα εύστοχο τρόπο υπογραμμίζει τον ρόλο της μάνας και τον ρόλο του πατέρα μέσα στην οικογένεια.

Πρωταγωνιστής είναι ο νεαρός Ρίτσαρντ, ο πατέρας του οποίου αποφασίζει πως ο γιος του είναι πολύ μεγάλος πλέον για να μένει στο σπίτι των γονιών του. Έτσι τον υποχρεώνει να φύγει. Ο Ρίτσαρντ όμως σε κάθε δυσκολία που συναντά, μικρή ή μεγάλη, επιστρέφει πίσω. Η μητέρα του είναι πιο συγκαταβατική και τρυφερή, ο πατέρας όμως θυμώνει με την προσκόλληση του γιου του.

Ξαφνικά ένα δυσάρεστο συμβάν θα κλονίσει την οικογένεια και τότε οι ισορροπίες θα αλλάξουν για πάντα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ