Πώς θα κάνετε το ξύλινο πάτωμα σας να λάμπει!

163

Το ξύλινο πάτωμα είναι αναμφίβολα μία πολύ δημοφιλής επιλογή, ειδικά για εκείνους που προτιμούν το ρουστίκ αλλά και το παραδοσιακό στυλ διακόσμησης. Ακόμα, όμως, και αν προτιμάς το μοντέρνο, το ξύλινο πάτωμα σου προσφέρει αμέτρητες επιλογές για να το ενσωματώσεις αρμονικά στο χώρο σου.

Το ξύλινο πάτωμα δημιουργεί ζεστασιά και μια γλυκιά ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι αλλά αυτό που μπορεί να δυσκολεύει όσους το έχουν επιλέξει, είναι το πώς θα διατηρηθεί για χρόνια σαν καινούριο.

Υπάρχει, ωστόσο, ένας τρόπος να κάνετε το ξύλινο πάτωμά σας να μοιάζει σαν καινούριο και να λάμπει. Πίσω από το μυστικό, μάλιστα, κρύβεται ένα προϊόν από τη φύση με το οποίο μπορείτε να καθαρίσετε το ξύλινο πάτωμα του σπιτιού σας οικονομικά, και με αντιστατική δράση.

Πιο συγκεκριμένα, το μαύρο τσάι περιέχει ταννικό οξύ, μια ουσία που κάνει θαύματα στα κλασσικά ξύλινα πατώματα καθώς τα καθαρίζει και εξαφανίζει αυτή την θαμπάδα που αποκτούν με τα χρόνια.

Γεμίστε τον βραστήρα νερό και αφήστε το να βράσει. Βάλτε το καυτό νερό σε μία λεκάνη και βάλτε σε αυτό δύο φακελάκια μαύρο τσάι. Αφήστε τα πέντε λεπτά. Βυθίστε στο διάλυμα ένα σφουγγαρόπανο, στραγγίστε το και περάστε με αυτό το παρκέ σας. Θα δείτε ότι θα λάμψει αμέσως, και θα διατηρηθεί καθαρό για περισσότερο.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ