ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Αυτά είναι τα πιο πετυχημένα προγράμματα της χρονιάς που πέρασε…!

577

Η ετήσια αναφορά της Nielsen δόθηκε στη δημοσιότητα και η λίστα έχει εκπλήξεις!

Ο τελικός της Γιουροβίζιον που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ στις 18.5.19 είναι το πρόγραμμα που κατέλαβε την πρώτη θέση στην εκτίμηση των τηλεθεατών σύμφωνα με το TV YearBook της Nielsen που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ακολουθούν το MasterChef, «Tο Τατουάζ», το YFSF, το «Στην υγεία μας ρε παιδιά», το The Voice, το «Mην αρχίζεις τη μουρμούρα», «Tο σόι σου», «H Eπιστροφή και το «Mην ψαρώνεις» που κλείνει το Top Ten των καναλιών.

Οι πρωτιές αυτές αφορούν την περίοδο 1η Σεπτεμβρίου 2018 ως 31 Αυγούστου 2019, όπως ορίζεται η κάθε τηλεοπτική περίοδος.

Από τις ελληνικές σειρές την πρώτη θέση πήρε «Το Τατουάζ», το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» και «Το σόι σου». Τρία προγράμματα του Alpha στις τρεις πρώτες θέσεις.

Γενικά στις ελληνικές σειρές στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται μόνο σειρές του Alpha και του ANT1, όπως το «Πέτα τη φριτέζα» και το «Μην ψαρώνεις». Στις ξένες σειρές έκπληξη προκαλεί η επανάληψη της σειράς «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ».

Ποιο ήταν το δημοφιλέστερο πρόγραμμα ανά κανάλι;

Κάθε κανάλι φυσικά έχει και τη δική του ξεχωριστή πρωτιά.

Στην ΕΡΤ1 τα αθλητικά, στην ΕΡΤ Sport ο τελικός Champions League, στην ΕΡΤ2 η Γιουροβίζιον, που τη βρίσκουμε και στη γενική πρώτη θέση, στον ΑΝΤ1 το YFSF, στον Alpha «Το τατουάζ», στο Star το MasterChef, στον ΣΚΑΪ το «Στην υγειά μας ρε παιδιά» του Σπύρου Παπαδόπουλου και στο ΟΡΕΝ το Φινλανδία-Ελλάδα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο πίνακας που αφορά το πώς κατανέμονται τα προγράμματα ανά κανάλι. Πόσο χρόνο δηλαδή δίνουν στην ψυχαγωγία, την ενημέρωση, τα αθλητικά, τον πολιτισμό και τις τέχνες κ.λπ.

Ειδικά για την τελευταία κατηγορία, εκτός από την ΕΡΤ που αφιερώνει το 15% του προγράμματός της, κανένα άλλο κανάλι δεν ξεπερνά το 0,3%. Τα μεγάλα μερίδια δίνονται στην ενημέρωση και στην ψυχαγωγία.

Επίσης, τα παιδικά προγράμματα δε ξεπερνούν -εκτός του Star 15% και της ΕΡΤ 11%- το 0,2%.

Πόση τηλεόραση είδαμε;

Περισσότερο χρόνο την ημέρα βρίσκονται μπροστά στην τηλεόραση οι γυναίκες 55 ετών και άνω, καταναλώνοντας 427 λεπτά, ενώ άνθρωποι με ανώτατη μόρφωση βλέπουν κάτω από 200 λεπτά τηλεόραση την ημέρα.

Ο μήνας με την μεγαλύτερη θέαση ήταν ο Ιανουάριος ενώ ο ελάχιστος τον Αύγουστο.

Σημείωση 1: Στην έρευνα πήραν μέρος 3.500 άτομα ηλικίας 4 ετών και άνω.

Σημείωση 2: Όσο εξέπεμπε το Μega μετριόταν κανονικά, δηλαδή από την 1η Σεπτεμβρίου ως τις 27 Οκτωβρίου 2018.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ