Το Ναυάγιο: Το αδιανόητο σκηνικό που στήθηκε για τη σειρά του Mega (φωτογραφίες)

163

Ένα ολόκληρο πλοίο «χτίστηκε» από την αρχή κάτω από τις οδηγίες του σκηνογράφου Αντώνη Χαλκιά για τις ανάγκες της τηλεοπτικής μεταφοράς του μυθιστορήματος του Σπύρου Πετρουλάκη «Το ναυάγιο».

Ο Αντώνης Χαλκιάς είναι ο σκηνογράφος που ανέλαβε το δύσκολο έργο να δημιουργήσει από μηδέν τους χώρους που διαδραματίζεται «Το ναυάγιο» , η νέα υπερπαραγωγή του Mega, βασισμένη στα πραγματικά γεγονότα γύρω από το πολύνεκρο ναυάγιο του οχηματαγωγού – επιβατηγό Ηράκλειο τον 1966 κοντά στην βραχονησίδα Φαλκονέρα.

Παλιός γνώριμος του τηλεοπτικού κοινού από την καταπληκτική δουλειά που έκανε στις «Άγριες Μέλισσες» -το Διαφάνι χτίστηκε εξαρχής στα στούντιο Κάππα, στο «Ναυάγιο» βρέθηκε απέναντι σε μια πρόκληση, μοναδική στα ελληνικά τηλεοπτικά χρονικά. Να δημιουργήσει ένα εσωτερικό πλοίου με τα χαρακτηριστικά της εποχής που σημειώθηκε το ναυτικό δυστύχημα που βύθισε στο πένθος την Κρήτη και όλη την Ελλάδα.

Για να υλοποιηθεί το φιλόδοξο αυτό project χρειάστηκε να «ναυπηγηθεί» ένα ολόκληρο πλοίο, από το γκαράζ, από όπου ξεκίνησε το κακό, ως τις καμπίνες, τα σαλόνια και το κατάστρωμα.

Το αποτέλεσμα μένει να το δούμε όταν θα αρχίσει η προβολή της σειράς. Όμως, οι πρώτες εικόνες από την κατασκευή του σκηνικού είναι εντυπωσιακές. Η προσοχή στη λεπτομέρεια γίνεται φανερή με την πρώτη ματιά -ακόμα και τα οχήματα στο γκαράζ είναι διαλεγμένα ένα ένα για να μας μεταφέρουν στην εποχή της τραγωδίας.

Τα γυρίσματα της σειράς έχουν αρχίσει κάτω από τις οδηγίες του σκηνοθέτη Γιάννη Χαριτίδη έχουν ήδη αρχίσει και όλοι περιμένουμε με γωνία να δούμε τον Γιώργο Χρυσοστόμου, την Αναστασία Παντούση, τον Λεωνίδα Κακούρη, τον Γιάννη Στάνκογλου, τον Μιχαήλ Ταμπακάκη, τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, τον Γιώργο Σουξέ, τη Γιολάντα Μπαλαούρα και πολλούς ακόμα ηθοποιούς στους νέους ρόλους τους.

Δείτε φωτογραφίες από το σκηνικό που κατασκευάστηκε για «Το ναυάγιο»:

Καθημερινά όλες οι εξελίξεις και τα νέα της σειράς Το Ναυάγιο θα τα βρίσκεις εδώ.

Ακολουθήστε στο facebook την σελίδα Το Ναυάγιο Fans

Ακολουθήστε στο facebook την ομάδα Το Ναυάγιο

«Το Ναυάγιο»

Η θάλασσα έχει τη δύναμη να ενώνει, αλλά και τη σκληρότητα να χωρίζει ανθρώπους για πάντα. Μία χώρα όπως η Ελλάδα, με τη θάλασσα και τα ταξίδια με πλοίο να είναι γραμμένα στο DNA της από την αρχαιότητα ως σήμερα, έχει

δυστυχώς βιώσει πολλές ναυτικές τραγωδίες, με πολυάριθμα θύματα. Άνθρωποι που ξεκινούσαν ανυποψίαστοι ένα ταξίδι το οποίο έμελλε να μην καταλήξει ποτέ σε λιμάνι. Η σχέση μας με τη θάλασσα είναι οργανική και κάθε ναυάγιο, όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα έχει πάντα τη δύναμη να μας συγκλονίζει. Μία από αυτές τις υδάτινες τραγωδίες που στιγμάτισαν την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, συνέβη στις 8 Δεκεμβρίου 1966 και είναι μέχρι σήμερα γνωστή ως «Το ναυάγιο στη Φαλκονέρα».

«Το Ναυάγιο» έρχεται στο MEGA με ανθρώπινες ιστορίες, σκληρές, τρυφερές, απρόβλεπτες αλλά και πικρές που οδηγούν τους πρωταγωνιστές στην κάθαρση και στο φως.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Αναστασία Παντούση, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Λεωνίδας Κακούρης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Έκτορας Λιάτσος, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Δημήτρης Καπουράνης, Αθηνά Ροδίτου, Αμαλία Καβάλη, Γιώργος Χριστοδούλου, Θάνος Λέκκας, Νίκος Γκέλια, Κώστας Ξυκομηνός, Γιώργος Σουξές, Φωτεινή Ντεμίρη, Μαρία Ζορμπά, Γιολάντα Μπαλαούρα, Αντιγόνη Φρυδά, Γιώργος Μακρής, Στέλλα Ψαρουδάκη, Ελεάννα Στραβοδήμου, Πέρης Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνος Δανίκας, Νάνσυ Μπούκλη, Χρύσα Βακάλη, Εύη Δόβελου, Ελίζα Σκολίδη, Άγγελος Ανδριόπουλος, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Βαγγέλης Σαλευρής, Χρήστος Χαλβατζάρας, Πολύδωρος Βογιατζής, Φώτης Πετρίδης, Φοίβος Παπακώστας, Χρύσα Ρώμα, Θεανώ Κλάδη, Ζαχαρένια Πίνη, Στέλιος Δημόπουλος, Παναγιώτης Γαβρέλας, Ιώβη Φραγκάτου, Θοδωρής Προκοπίου, Αθανάσιος Μυλωνόπουλος, Δημήτρης Γεωργαλάς, Εύη Παπαδάκη, Ανδρέας Βατζώλης, Στέλιος Βάσιλας κ.α.

Στον ρόλο της Λαμπρινής η Γιώτα Φέστα.

ΣΕΝΑΡΙΟ: Γιώργος Κόκουβας

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΕΝΑΡΙΟΥ: Σπηλιόπουλος Χ.Β. – Μαίρη Ζαφειροπούλου

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιάννης Χαριτίδης

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Νικόλας Καρανικόλας & Θωμάς Βαρβίας

ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: Κατερίνα Τσακότα

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ: Αντώνης Χαλκιάς

CREATIVE PRODUCER: Σέργιος Κωνσταντινίδης

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Θοδωρής Κόντος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: JK PRODUCTIONS – ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ALTER EGO MASS MEDIA S.A.- MEGA

*Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

#Navagio

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ