Εκβιασμός Σοκ! “Η Σταμίρη θα μάθει ότι σκότωσες τον πατέρα της!”

164

Ακόμα έναν εχθρό αποκτά ο Δούκας Σεβαστός και…

…αυτός ακούει στο όνομα Μάνος Βόσκαρης!

Ο πρώην διευθυντής των φυλακών μετακομίζει στο Διαφάνι και έχει βάλει σκοπό της ζωής του όχι μόνο να καταστρέψει τη ζωή της Ελένης, αλλά να αποκτήσει ακόμα περισσότερη δύναμη με τις ευλογίες του Δούκα, τον οποίο κρατάει στο χέρι μ’ ένα θανάσιμο μυστικό! Το TiVi Σίριαλ σας παρουσιάζει όλο το αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Στο Διαφάνι, ως μόνιμος κάτοικος, θα πάει ο Βόσκαρης, αποφασισμένος να τελειώσει την αποστολή που δεν πρόλαβε στη φυλακή: Να εκδικηθεί την Ελένη! Κι ενώ ο Προύσαλης περιμένει την προαγωγή, τα μαντάτα που φτάνουν θα τον απογοητεύσουν καθώς τη θέση του ως διοικητής του αστυνομικού τμήματος στο Διαφάνι την παίρνει ο Βόσκαρης!<< Τι δουλειά έχεις εσύ εδώ; >>, ρωτάει ο Βασίλης τον Βόσκαρη και εκείνος του απαντάει: <<Τι έγινε, Βασίλη; Δεν χαίρεσαι που με βλέπεις; >>. Ο Προύσαλης τα έχει χάσει και προσπαθεί να τον διώξει: << Δεν έχω χρόνο για χάσιμο! Φύγε από εδώ και από το χωριό γενικά, δεν ξέρω τι ήρθες να κάνεις, αλλά φύγε>>. Τότε ο Βόσκαρης του ρίχνει τη βόμβα: <<Από πού με διώχνεις, Βασίλη; Ξέρεις ποιός είμαι; Ο νέος διοικητής του αστυνομικού τμήματος και καλά θα κάνεις να προσέχεις από εδώ και στο εξής τι λες και τι κάνεις! Άδειασε το γραφείο σου, θέλω να φέρω τα πράγματά του>>. Ο Προύσαλης σοκάρεται και τρομάζει με τον ερχομό του καθώς η γνωριμία αμάμεσά τους έχει γίνει πολλά χρόνια πριν, όταν ο ενωμοτάρχης ήταν προϊστάμενος του Βόσκαρη στις φυλακές και ήξερε από τότε τι κουμάσι ήταν. Γι’ αυτό και είχε κάνει αναφορά στους ανωτέρους του για να τον διώξουν από δεσμοφύλακα, αλλά το αίτημά του δεν είχε γίνει δεκτό. Αυτό το περιστατικό ο νέος διευθυντής του Διαφανίου δεν το έχει ξεχάσει και νέος πόλεμος θα ξεσπάσει ανάμεσά τους! Ο Προύσαλης βάζει λυτούς και δεμένους προκειμένου να φύγει ο Βόσκαρης από τη θέση του διοικητή, αλλά αυτός ο επικίνδυνος άντρας… ήρθε για να μείνει! Μάλιστα ο ερχομός του προκαλεί αναστάτωση στη σχολική χριστουγεννιάτικη γιορτή καθώς όλοι έχουν ενημερωθεί για το ποιός είναι ξκαι το χωριό διχάζεται. Ο Λάμπρος είναι αποφασισμένος να τον διώξει αλλά καταλαβαίνει πως δεν θα είναι τόσο εύκολο, ενώ η Ελένη πετυχαίνει τυχαία τον Βόσκαρη και ο εφιάλτης ξαναγυρίζει! <<Τι κάνεις εσύ εδώ;>>, τον ρωτάει έκπληκτη και εκείνος της απαντάει: <<Δεν χαίρεσαι, Ελένη, που με βλέπεις! Φαίνεται πως δεν μπορείς να ξεφύγεις από μένα! Και δεν θα ξεφύγεις! Θα υποφέρεις Σταμίρη, μέχρι θανάτου! Θα σε κάνω να πονάς και να υποφέρεις>>.

Ο Βόσκαρης απειλεί τον Δούκα

Η άφιξη του Βόσκαρη στο χωριό δεν έχει στόχο μόνο την Ελένη αλλά και τον Δούκα, τον  οποίο ποτέ δεν συμπαθούσε, από τότε που τον είχε διώξει με τις κλωτσιές, αλλά έκανε πάντα πίσω για χάρη της φιλίας του με τον Σέργιο. Τώρα έχει την ευκαιρία να εκδικηθεί τον ισχυρό άντρα του Διαφανίου αναγκάζοντάς τον να γίνει σύμμαχος στα σχέδια εξόντωσης της Ελένης. Όταν ο Δούκας διαφωνεί να συνεργαστεί μαζί του, τότε ο Βόσκαρης του αποκαλύπτει πως ξέρει ένα θανάσιμο μυστικό του: <<Ομολογώ πως δεν περίμενα από εσάς, κύριε Σεβαστέ, μια τέτοια απάντηση! Ξέρω ότι μισείτε την Ελένη Σταμίρη, τη φόνισσα του γιού σας! Όμως τι θα γινόταν αν μια μέρα οι ρόλοι αντιστρέφονταν και η Ελένη ανακάλυπτε πως ο δολοφόνος του πατέρα της ήσασταν εσείς και ο Σέργιος;>>. Ο Δούκας σοκάρεται: <<Τι είναι αυτά που μου λες; Έξω, φύγε από εδώ αλήτη>>. Ο Βόσκαρης επιμένει: <<Κύριε Σεβαστέ, εγώ στη θέση σας θα συμμαχούσα μαζί μου παρά θα απειλούσα! Ξέρουμε και οι δύο ότι αυτή είναι η αλήθεια! Μου το είχε εκμυστηρευτεί ο Σέργιος, όπως και πολλά άλλα>>. Ο Δούκας χάνει τη γη κάτω από τα πόδια και για την ώρα αναγκάζεται να δεχτεί τη συμμαχία μαζί του, αλλά θα προσπαθήσει να κλείσει το στόμα του νέου εχθρού που απέκτησε, πάλι εξαιτίας της Μυρσίνης, όπως είχε γίνει και με τον Θωμά Κυπραίο!

Η νέα ζωή της Πηνελόπης ως… φτωχή!

Ο Γραμματικός είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει την αγαπημένη του από την οικογένειά της. Όμως δεν υπολογίζει την οργή του Δούκα:<< Έξω από το σπίτι μου! Έξω, που τολμάς να έρχεσαι να ζητάς το χέρι της κόρης μου! Δεν θα επέτρεπα ποτέ η μοναχοκόρη μου να παντρευόταν κάποιον σαν εσένα! Εξαφανίσου από μπροστά μου>> και οι φωνές του ακούγονται σε όλο το σπίτι. Η Πηνελόπη επεμβαίνει και λέει στον πατέρα της με έντονο τόνο: <<Με τον Αλέξη θα παντρευτούμε και είμαστε αποφασισμένοι γι’ αυτό! Εγώ θα αποφασίσω για την ευτυχία μου αυτή τη φορά>>. Τότε ο Δούκας εξοργίζεται ακόμα περισσότερο και τη διώχνει από το σπίτι: <<Μάζεψέ τα και φύγε τώρα! Μην τολμήσεις να πατήσεις ξανά το πόδι σου εδώ μέσα>>. Η Μυρσίνη και τα αδέλφια της κοπέλας προσπαθούν να ηρεμήσουν τον Δούκα, αλλά εκείνος δείχνει αμετάπειστος! Η Πηνελόπη είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τη ζωή της με τον Αλέξη παρά τις διαφωνίες του Δούκα και της Μυρσίνης, τόσο για το αριστερό παρελθόν του εισαγγελέα όσο και για το γεγονός ότι ήθελε να κλείσει τον ισχυρό άντρα του Διαφανίου στη φυλακή. Η Πηνελόπη σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση θα βρει έναν ανέλπιστο σύμμαχο, ενώ το νεαρό ζευγάρι αποφασίζει να συγκατοικήσει στο νέο του σπίτι στο Διαφάνι. Τα νέα αυτά κάνουν το γύρο του χωριού προκαλώντας την οργή του Δούκα: << Η ίδια μου η κόρη να με ξεφτιλίζει με αυτόν τον τρόπο; Λες και είναι καμία του δρόμου! Με ντροπιάζει>>, φωνάζει εκείνος, αλλά σύμμαχοι της Πηνελόπης θα είναι τα αδέλφια της Κωνσταντής και Νικηφόρος, που αποφασίζουν να βοηθήσουν την αδελφή τους να βρει επιτέλους την ευτυχία. Στο μεταξύ, εκείνη προσπαθεί να συνηθίσει τη νέα της καθημερινότητα, χωρίς πλούτη και υπηρέτες, όμως η Μυρσίνη και ο Μελέτης δεν την αφήνουν να ξεχαστεί.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ