Έρευνα σοκ! Το τιμόνι του αυτοκινήτου έχει περισσότερα βακτήρια και από ένα κάθισμα δημόσιας τουαλέτας!

135

Σύμφωνα με έρευνα του Carrentals.com, οι επιφάνειες στο εσωτερικό του μέσου αυτοκινήτου έχουν επικίνδυνα υψηλή συγκέντρωση από βακτήρια, με τους περισσότερους οδηγούς να τις καθαρίζουν πολύ σπάνια.

Το 1/3 από τους 1.000 οδηγούς που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν πως καθαρίζουν το εσωτερικό του αυτοκινήτου τους μια φορά το χρόνο, ενώ ένα 12% είπε πως δεν το καθαρίζει ποτέ. Επιπλέον, το 20% των ερωτηθέντων τρώει μέσα στο αυτοκίνητο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αυξάνοντας τη συγκέντρωση βακτηριδίων στα υπολείμματα της τροφής.

Και τα ευρήματά τους είναι σοκαριστικά, σε βαθμό που τρομάζουν. Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι στο τιμόνι των αυτοκινήτων υπάρχουν 629 CFU, τη στιγμή που η οθόνη στα κινητά συγκεντρώνει κατά μέσο όρο 100 CFU, τα κουμπιά στους δημόσιους ανελκυστήρες έχουν 313 CFU, ενώ τα καθίσματα στις δημόσιες λεκάνες «μόλις» 172 CFU!

Σύμφωνα με την έρευνα, τα δυο πιο κοινά βακτήρια που εντοπίζονται μέσα στα αυτοκίνητα είναι ο Σταφυλόκοκκος και το Προπιονιβακτήριο, τα οποία είναι υπεύθυνα για πολλές ασθένειες και λοιμώξεις.

Συνολικά υπολογίζεται πως στο εσωτερικό ενός τυπικού οχήματος υπάρχουν περίπου 700 διαφορετικά βακτήρια! Και όπως προκύπτει από την έρευνα, τα περισσότερα εξ αυτών δημιουργούνται από την κατανάλωση τροφίμων εντός των αυτοκινήτων.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ