Η Γη της Ελιάς: Στέφανος κι Ελένη ξανά μαζί – Έξαλλη η Αρετή

584

Οι μέρες περνούν και ο Στέφανος συνειδητοποιεί πως δεν έπρεπε να αφήσει την Ελένη να φύγει από κοντά του, στην γη της ελιάς. Η μητέρα του, η Αρετή, γίνεται ακόμη πιο φορτική απέναντι στον γιο της. Αφού τον χώρισε από την Ελένη, του ζητάει να βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό της, κάνοντας έντονο ψυχολογικό πόλεμο.

Εκείνος μέσα του αντιλαμβάνεται πως ο Στάθης είχε δίκιο. Δεν έπρεπε να δώσει ποτέ την ελευθερία στην μητέρα του να επεμβαίνει στη ζωή του. Ο Στέφανος βυθίζεται στις σκέψεις του και αποφασίζει να αλλάξει ριζικά τη ζωή του. Ο μόνος τρόπος για να γλιτώσει, βρίσκεται στη φυγή…

Έτσι, χωρίς δισταγμό, ο Στέφανος πλησιάζει την Ελένη, ζητώντας της συγγνώμη, στην γη της ελιάς. Εκείνη, αν και διστακτική, αποφασίζει να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία σε αυτή τη σχέση. Άλλωστε ο Καπερνάρος ήταν ο μεγάλος της έρωτας και αυτό δεν αλλάζει.

Οι δυο τους ανακοινώνουν ξανά πως είναι ζευγάρι. Η Αρετή, φανερά ενοχλημένη από αυτή την εξέλιξη, ξεσπά άσχημα στον γιο του! Κατηγορεί την Ελένη πως τον ξελόγιασε για ακόμη μια φορά…

Ο Στέφανος, απογοητευμένος, κλείνει τα αυτιά του, οριστικά. Εξετάζει το ενδεχόμενο να φύγει οριστικά από τη Μάνη, παίρνοντας -φυσικά- μαζί του την αγαπημένη του. Η Ελένη, απογοητευμένη και φοβισμένη από τα τελευταία γεγονότα με τον Αλέξη, ετοιμάζει βαλίτσες για να σταθεί πλάι στον καλό της.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ