Μαρία Πρωτόπαππα: Ο ρόλος στον “Σασμό”, η υπόθεση του Κώστα Κωστόπουλου, η οικογένεια και η στιγμή που έφτασε κοντά στον θάνατο

792

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Άρη Καβατζίκη και την εκπομπή “Πάμε Δανάη” έδωσε η Μαρία Πρωτόπαππα.

Η γνωστή ηθοποιός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον ρόλο της “Μαρίνας” στον “Σασμό”, την υπόθεση του σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου αλλά και σε διάφορα γεγονότα που συνέβησαν στη ζωή της.

Όσα είπε η Μαρία Πρωτόπαππα
«Ήθελα να γίνω γιατρός άλλα δεν έδωσα εξετάσεις, έστριψα πριν την τελική ευθεία, γιατί δεν μπορούσα να το συνδυάσω με το θέατρο. Μεγαλώνοντας νιώθω πολύ καλύτερα μέσα μου από το πως ένιωθα όταν ήμουν 20, 25 η 30, είμαι πολύ πιο ευτυχισμένη, γιατί έχω τα μέσα να κάνω όσα επιθυμώ. Ανακάλυψα συναισθήματα που ήθελα να νιώσω και να ζήσω, ξεφυτρώνουμε σαν άνθη που ανοίγουμε, ωριμάζουμε μαραινόμαστε και πέφτουμε.

Σε κάποιους τομείς είμαι στην άνθιση, σε άλλους λίγο πριν την πτώση. Όταν αναγνωρίζεις, στα 40, τις πρώτες ρυτίδες λες ότι θα γυρίσω σελίδα. Η τελευταία σελίδα που γύρισα ήταν στα 47-48 μου, που ήταν πολύ βαρβάτη, γιατί συντελέστηκε και μία μεγάλη εσωτερική αλλαγή.

Σαφώς συνέβησαν γεγονότα στα 47 μου, άλλα έχει να κάνει με το πώς επέλεξα να δω τη διαδικασία της ωρίμανσης. Έχουν παρεξηγηθεί τα πράγματα, λες “έχω μεγαλώσει” και σου λένε “όχι, μην το λες αυτό, μία χαρά είσαι”, λες και είναι κάτι κακό. Στα 47 μου, εσωτερικά, ξεκίνησα να πηγαίνω προς την ομορφιά», είπε η Μαρία Πρωτόπαππα.

Η Μαρία Πρωτόπαππα για την οικογένειά της και τον “Σασμό”
«Δεν ήμασταν οικογένεια χωρίς προβλήματα, όμως εγώ και ο αδελφός μου είχαμε την τύχη να μεγαλώσουμε με πολύ κάλους ανθρώπους. Το σκέφτηκα πριν πω ναι στη “Μαρίνα” του “Σασμού», γιατί ήταν καθημερινό και οι ταχύτητες είναι πολύ γρήγορες. Έκανα τον “Σασμό” για λόγους τεχνικούς και φυσικά οικονομικούς. Δεν ονειρεύομαι πράγματα για τη “Μαρίνα”, ούτε ασχολούμαι μαζί της παραπάνω από αυτό που κάνω, έχει τη δίκη της διαδρομή. Δεν ταυτίζομαι με τη “Μαρίνα”, δε νοιάζομαι για το μέλλον της, παίρνω το υλικό και προσπαθώ να φτιάξω έναν άνθρωπο που θα τον πιστέψω», είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Πρωτόπαππα.

Η Μαρία Πρωτόπαππα για τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο
«Ο Κώστας Κωστόπουλος απομακρύνθηκε μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση για να εξυπηρετήσει και να προφυλάξει τη δουλειά στο σύνολο της. Προ αποδείξεως δεν μου αρέσει η καταδίκη, είμαι όμως κατά της βίας και οποιασδήποτε παρενόχλησης, άλλα δεν μου αρέσουν και τα λαϊκά δικαστήρια. Περιμένουμε να δούμε τί θα γίνει, και ελπίζω να μην ισχύουν οι κατηγορίες εναντίον του Κώστα Κωστόπουλου. Δεν έχω τηλεόραση από τη στιγμή που έσκασε η κρίση στην Ελλάδα και ο αποκωδικοποιητής που μου χάρισε ένας φίλος δεν δούλεψε, “σημάδι” είπα”», δήλωσε.

Η Μαρία Πρωτόπαππα για ένα άσχημο περιστατικό που βίωσε
«Ένιωσα ότι είχα έρθει αντιμέτωπη με το θάνατο κάποια στιγμή στη ζωή μου, ένιωσα ότι κινδύνευσα πάρα πολύ, δεν έπαθα όμως ατύχημα. Κινδύνευσα πάρα πολύ σε μία συνθήκη, στην οποία δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα λυθεί εκείνο το πρόβλημα, άλλα τελικά ήμουν τυχερή και λύθηκε. Ήταν μία άτυχη στιγμή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατύχημα, ένιωσα μέσα μου ότι θα μπορούσα να χάσω τη ζωή μου τόσο εύκολα, γρήγορα και άπλα», είπε η Μαρία Πρωτόπαππα.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ