Μπέτυ Λιβανού: Επιστροφή στην τηλεόραση – ο ρόλος της στην «Παραλία»

948

Η Μπέτυ Λιβανού επιστρέφει σήμερα στις οθόνες μας με το πρώτο επεισόδιο της νέας σειρά της ΕΡΤ1 «Η παραλία».

Η Μπέτυ Λιβανού, μια από τις ωραιότερες γυναικείες παρουσίες στον χώρο της ελληνικής showbiz, επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά από δεκαετή απουσία.

Η ηθοποιός αποδέχτηκε στην πρόταση των δημιουργών της σειράς «Η παραλία» της ΕΡΤ που κάνει πρεμιέρα σήμερα, Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στις 22:45, κι έτσι θα την δούμε στον ρόλο της Νικολίνας Αρχοντάκη, μιας ραδιούργας και σκληρής γυναίκας που κινεί τα νήματα των εξελίξεων.

Η παρουσία της ηθοποιού στη σειρά είναι μια έκπληξη για τους πιστούς θαυμαστές της και ταυτόχρονα μια ένδειξη για την ποιότητα της σειράς. Βλέπετε, για όσους δεν γνωρίζουν την πορεία της, η Μπέτυ Λιβανού έχει συνδέσει το όνομά της με το ελληνικό σινεμά και κυρίως με το έργο του συζύγου της, του βραβευμένου σκηνοθέτη Γιώργου Πανουσόπουλου. Αυτό που χαρακτήρισε την καλλιτεχνική πορεία της έως τώρα ήταν οι προσεγμένες επιλογές, πάντα με εξερευνητική μποέμ διάθεση.

Ποια είναι η Μπέτυ Λιβανού

Η Μπέτυ Λιβανού γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου του 1951. Σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης και, μετά από ένα σύντομο πέρασμα από το μόντελινγκ, απασχολήθηκε στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, όπου ενσάρκωσε χαρακτηριστικούς ρόλους.

Η τελευταία εμφάνισή της μπροστά στις κάμερες ήταν στην ταινία μικρού μήκους «Largo» του Στέργιου Πάσχου το 2012. Είχε προηγηθεί η απόφασή της να αποσυρθεί στο κτήμα που διατηρούν με τον σύζυγό της στην Παιανία και να συστήσει την θεατρική ομάδα Παιανίας-Γλυκών Νερών Εν Λευκώ με την οποία δίνει παραστάσεις, πολλές από τις οποίες είναι για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Μια καριέρα γεμάτη βραβεία

Η Μπέτυ Λιβανού έχει τιμηθεί με βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1979 για το «Ταξίδι του Μέλιτος» και το 1984 για τον «Ξαφνικό έρωτα». Το 1993 πήρε και Βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου για την «Εποχή των δολοφόνων» επίσης στη Θεσσαλονίκη ενώ κατέκτησε το κρατικό Βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου το 1992 για το «Πεθαμένο λικέρ»

Καθημερινά όλες οι εξελίξεις και τα νέα της σειράς Η Παραλία θα τα βρίσκεις εδώ.

Ακολουθήστε στο facebook την σελίδα Η Παραλία Fans

Ακολουθήστε στο facebook την ομάδα Η Παραλία

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ