Ο Γιατρός ALPHA: Αναλυτικά όσα θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο

784

Έρχεται με σκοπό να μας συνεπάρει τη νέα τηλεοπτική σεζόν στον ALPHA, ο Γιατρός, μία σειρά που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, με πρωταγωνιστή τον ένα και μοναδικό Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.

Το κοινό αναμένει την μεγάλη πρεμιέρα, ενώ ήδη έχει εντυπωσιαστεί με την υπόθεση και το trailer, το οποίο μας προϊδεάζει για μία σίγουρα απίστευτη ιστορία.

Όσα θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο στον Γιατρό του ALPHA

Ο Ανδρέας Βρεττός (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης), είναι κορυφαίος γιατρός και διευθυντής της παθολογικής κλινικής σε ένα απ τα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Βλέπει τη ζωή του να ανατρέπεται όταν ο πατέρας ενός ασθενούς τον πυροβολεί θεωρώντας τον, άδικα, υπαίτιο για το θάνατο του γιου του από ιατρικό λάθος.

Ο Αντρέας σώζεται, αλλά ο τραυματισμός στο κεφάλι τού προκαλεί αμνησία των δώδεκα τελευταίων χρόνων. Οι μνήμες του αφορούν ένα «διαφορετικό» άνθρωπο, έναν άνθρωπο που υπήρχε δώδεκα χρόνια πριν, όταν ακόμα ήταν ένας παθολόγος που διεκδικούσε την αναγνώριση της αξίας του, πατέρας δύο παιδιών και τρελά ερωτευμένος με τη γυναίκα του.

Στο παρόν, που δεν θυμάται, ο Αντρέας είναι πολύ αυστηρός και σκληρός με τον περίγυρό του και έχει πλέον χωρίσει από τη σύζυγό του και διευθύντρια του νοσοκομείου, Άννα Γρηγοριάδη (Δήμητρα Σιγάλα) μετά την απώλεια του γιου τους. Ο θεράπων ιατρός και φίλος του, Απόστολος Ιωάννου (Αλέξανδροs Κωχ), και η τέως σύζυγός του συμφωνούν ότι ο Αντρέας πρέπει να «εκτεθεί» σταδιακά και μεθοδικά στη γνώση των όσων έχουν συμβεί τα τελευταία δώδεκα χρόνια και έχουν διαγραφεί από τη μνήμη του.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές του νοσοκομείου δυσκολεύονται να συνηθίσουν τον «νέο» Αντρέα και περισσότερο απ’ όλου» η γιατρός Σοφία Αλεξανδρή (Βασιλική Τρουφάκου), με την οποία τους τελευταίους μήνες, πριν από τον τραγικό πυροβολισμό του Αντρέα, είχαν κρυφή σχέση.

Αντίστοιχα, ο νέος διευθυντής της παθολογικής κλινικής, που κλήθηκε να αναπληρώσει το κενό του Αντρέα, Μάρκος Μαλτεζάς (Αντώνης Μυριαγκός), επιχειρεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει την ανάκτηση της μνήμης του Αντρέα, καθώς ο τελευταίος, λίγο πριν δεχτεί τον πυροβολισμό, είχε ανακαλύψει κάτι πολύ σοβαρό που αφορούσε τον Μάρκο.

Σταδιακά, κι ενώ η επιθυμία του Ανδρέα να ξαναφτιάξει τη ζωή του συγκρούεται με την επιτακτική ανάγκη του Μάρκου να τον κρατήσει στο θάμπος της παρούσας συνθήκης του, οι σχέσεις και οι ισορροπίες μεταξύ των γιατρών αλλά και των ειδικευομένων αλλάζουν.

Ταυτόχρονα κάθε ασθενής που νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική αποτελεί μια άμεση ή έμμεση αφορμή για να αναδυθούν κομμάτια μνήμης του Ανδρέα αλλά και μυστικά και πληγές όλων των υπόλοιπων μελών της ομάδας για να αποδειχθεί ότι όλοι, τελικά, χρειάζεται να αντιμετωπίσουν και να συμφιλιωθούν με τις δικές τους απώλειες και τραύματα.

Ακολουθήστε στο facebook την σελίδα Ο Γιατρός Fans

Ακολουθήστε στο facebook την ομάδα Ο Γιατρός

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ